fbpx (Update) Danemarca a introdus noi măsuri restrictive: obligativitatea prezentării unui test negativ de COVID-19 pentru TOATE persoanele

(Update) Danemarca a introdus noi măsuri restrictive: obligativitatea prezentării unui test negativ de COVID-19 pentru TOATE persoanele

2 2.416
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

În perioada 9 ianuarie – 7 februarie 2021, toate persoanele care doresc să intre în Danemarca (inclusiv cetățenii danezi și persoanele cu permis de ședere/muncă în Danemarca), care au un motiv întemeiat să intre în Danemarca (consultați pagina de internet de mai jos), trebuie să prezinte un test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, molecular tip PCR sau antigen, efectuat cu maximum 24 de ore anterior îmbarcării în avion, cu destinația Danemarca.

Rezultatul testului trebuie să fie într-una din limbile engleză, germană, franceză, spaniolă, italiană sau în limbi scandinave. Copiii cu vârsta de sub 12 ani sunt exceptați de la această măsură.

Copiii sub 12 ani sunt exceptați de la această regulă, însă testarea este recomandată și în cazul lor. Rezultatul testului se prezintă într-o limbă accesibilă companiei aeriene care gestionează procesul îmbarcării.

Începând cu data de 11 ianuarie 2021, se permite intrarea în Danemarca și persoanelor care prezintă un test pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu minimum 14 zile și maximum 8 săptămâni anterior îmbarcării în avion, cu destinația Danemarca.

La intrarea în Danemarca, autoritățile daneze recomandă autoizolarea timp de 10 zile, oferind posibilitatea întreruperii acestei măsuri în situația obținerii unui rezultat negativ la testul molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2,  efectuat în cea de a 4-a zi de la sosire.

Pentru situații specifice, puteți contacta Poliția Daneză la numărul de telefon: +45 7020 6044.TRANSPORT RUTIER Cetățenii danezi și persoanele cu permis de ședere în Danemarca, care doresc să intre în Danemarca, prin punctele de frontieră terestre sunt

Mai multe informații la MAE!

2 Comentarii
  1. […] Sursa: observatorulph.roFoto: europalibera.org, qbebe.ro si airlinestravel.ro […]

  2. […] (Update) Danemarca a introdus noi măsuri restrictive: obligativitatea prezentării… […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.