fbpx Danemarca a introdus noi măsuri restrictive: obligativitatea prezentării unui test negativ de COVID-19

Danemarca a introdus noi măsuri restrictive: obligativitatea prezentării unui test negativ de COVID-19

1 779
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Autoritățile daneze au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Danemarcei pentru cetățenii care provin din statele clasificate cu risc foarte ridicat, printre care se află și România. 

Astfel începând cu data de 26 octombrie 2020, autoritățile daneze au introdus obligativitatea prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 la intrarea pe teritoriul Danemarcei. Acesta trebuie efectuat cu maximum 72 de ore înainte de prezentarea la frontieră, pentru persoanele cu domiciliul în state din categoria de risc foarte ridicat (inclusiv România).

Totodată, li se poate refuza intrarea în Danemarca străinilor care prezintă simptome evidente (febră, tuse uscată) în momentul prezentării la frontieră.

Următoarele persoane sunt exceptate de la obligativitatea prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19:

  • Cetățenii danezi și persoanele cu permis de ședere în Danemarca, indiferent de motivul călătoriei. La trecerea frontierei în Danemarca, acestea vor prezenta documentele care să ateste calitatea de cetățean danez sau rezident în Danemarca.
  • Persoanele cu permis de ședere în regiunile de graniță: Norvegia, Schleswig-Holstein (Republica Federală Germania); Scania, Halland și Blekinge (Regatul Suediei).
  • Persoanele aflate în tranzit (cu motiv fundamentat sau cu scop turistic în altă țară decât Danemarca, indiferent de mijlocul de transport).
  • Persoanele implicate în activități de transport internațional de mărfuri.

Condiții de călătorie pentru persoanele cu permis de ședere în Danemarca

  • Autoizolarea timp de 14 zile este ferm recomandată de către autoritățile daneze persoanelor cu permis de ședere în Danemarca care revin dintr-o călătorie cu scop ”ne-esențial” (exemplu: turism) dintr-un stat inclus  în categoria de risc foarte ridicat (inclusiv România).
  • Persoanelor cu permis de ședere în Danemarca, care revin dintr-o călătorie cu scop ”esențial” (exemplu: afaceri), autoritățile daneze le recomandă efectuarea imediată a unui test molecular pentru COVID-19, la întoarcere, și auto-izolarea până la momentul primirii rezultatului. Programările se pot realiza pe pagina de internet www.coronaprover.dk.
  • Pentru călătoriile de scurtă durată, testele nu se efectuează mai devreme de 4 zile de la data plecării din Danemarca.

Mai multe informații la MAE!

1 comentariu
  1. […] Sursa: observatorulph.roFoto: europalibera.org, qbebe.ro si airlinestravel.ro […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.