fbpx Condițiile de intrare în Cehia, în contextul pandemiei de COVID-19. Nu sunt acceptate călătoriile turistice.

Condițiile de intrare în Cehia, în contextul pandemiei de COVID-19. Nu sunt acceptate călătoriile turistice.

1 267
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Începând cu data de 18 decembrie 2020, cetățenii și rezidenții din toate statele membre ale Uniunii Europene și din Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Andorra, Monaco, San Marino și Vatican pot intra pe teritoriul Republicii Cehe numai pentru motive bine întemeiate, respectiv întoarcerea la reședință, relații de muncă, studii, probleme de familie. Sunt excluse călătoriile în scop turistic.

În prezent, Vaticanul este unicul stat european fără risc de infecție (pasagerii din aceste țară, atât străini, cât și cetățeni cehi, pot veni în Republica Cehă fără a fi nevoie să completeze un formular de sosire și să efectueze un test PCR sau să intre în carantină). Alături de Vatican, pe lista statelor sigure se mai află următoarele state terțe: Australia, Japonia, Tailanda, Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Singapore.

Lista statelor și teritoriilor UE cu risc scăzut (lista portocalie) include Franța, Grecia, Norvegia, Finlanda, Finlanda, Islanda, Irlanda, Malta și regiuni din Spania (Insulele canare) și Portugalia (Insulele Azore și Insula Madeira).

Celelalte state membre ale UE, inclusiv România, sunt considerat cu risc înalt de infecție (lista roșie). Spania este considerată stat cu risc de infecție cu COVID-19 (lista roșie) începând din 7 ianuarie.

Condițiilor de intrare în Cehia

Cetățenii și rezidenții statelor membre UE cu risc scăzut de infecție (lista portocalie) care sosesc în Republica Cehă în scop de muncă sau educație trebuie să prezinte la locul de muncă sau la instituția de învățământ rezultatul negativ al testului molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2. În lipsa rezultatului negativ al testării, persoana în cauză se poate prezenta la locul de muncă / educație numai după 14 zile de la sosirea în Republica Cehă. 

Cetățenii și rezidenții statelor membre UE incluse pe lista roșie, precum și persoanele care au călătorit într-un stat inclus pe lista roșie pentru mai mult de 12 ore în ultimele 14 zile,  trebuie să completeze, în prealabil, Formularul de Localizare (Public Health Passenger Locator Form), disponibil la adresa www.prijezdovyformular.cz și să prezinte la intrarea în Republica Cehă rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 ore. Testul poate fi realizat și în Republica Cehă, în termen de maximum 5 zile de la sosire, însă, până la anunțarea rezultatului testării, persoana în cauză nu se poate deplasa pe teritoriul ceh (trebuie să intre în autoizolare până la primirea rezultatului testării).

Totodată, sunt exceptate de la obligativitatea completării formularului electronic de localizare și de la prezentarea rezultatului negativ al testării pentru COVID-19 următoarele categorii de persoane:

Sunt exceptate de la obligativitatea completării formularului electronic de localizare

  • persoanele care călătoresc pe o durată de cel mult 24 ore în Republica Cehă, pentru probleme care reclamă un grad ridicat de urgență;
  • persoanele aflate în tranzit, cu condiția ca persoana în tranzit să prezinte o dovadă în acest sens, iar durata tranzitului pe teritoriul ceh să nu depășească 12 ore;
  • transportatorii internaționali, cu condiția să fie în posesia următoarelor documente: confirmarea calității de lucrător în domeniul transporturilor internaționale, permis de conducere profesionist, contract de muncă;
  • titularii de pașapoarte diplomatice care călătoresc în Cehia pentru o perioadă mai mică de 14 zile, în interes de serviciu;
  • lucrătorii și elevii / studenții transfrontalieri, cu condiția să fie în posesia unei dovezi în acest sens.

În lipsa rezultatului negativ al testării, persoana interesată se poate prezenta la locul de muncă /unitatea de învățământ numai după 14 zile de la sosirea în Republica Cehia. 

1 comentariu
  1. […] Condițiile de intrare în Cehia, în contextul pandemiei de COVID-19. Nu sunt acceptate… […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.