fbpx Condiții de intrare în Letonia: rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 și izolare 10 zile

Condiții de intrare în Letonia: rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 și izolare 10 zile

2 394
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Începând cu data de 15 ianuarie 2021, TOATE persoanele care sosesc în Letonia (inclusiv rezidenții letoni) pot intra pe teritoriul acestui stat cu condiția prezentării unui test omologat cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în Letonia.

Test omologat cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2

Rezultatul testului poate fi redactat în limbile engleză, franceză, germană, rusă. În situația prezentării rezultatului testului Poliției de Frontieră sau Poliției Naționale la intrarea în Letonia din Estonia și Lituania, acesta poate fi redactat în limba lituaniană sau estonă.

Operatorii care asigură servicii de transport de persoane au obligația de a verifica dacă pasagerii dețin un test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Letoniei.

Atenție! Prezentarea testului negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu exclude măsura obligatorie de autoizolare pentru o perioadă de 10 zile de la intrarea în Letonia.

Copiii cu vârsta de până la 11 ani sunt exceptați de la obligația prezentării rezultatului negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, fiind însă supuși măsurii de autoizolare pentru o perioadă de 10 zile.

Următoarele categorii de persoane sunt exceptate

Următoarele categorii de persoane sunt exceptate atât de la obligația de a prezenta rezultatul negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cât și de la măsura autoizolării la sosirea în Letonia:

  • pasagerii aflați în tranzit aeroportuar și care nu părăsesc zona de tranzit a aeroportului;
  • persoanele vaccinate împotriva COVID-19;
  • membrii corpului diplomatic acreditați în Letonia;
  • persoanele care locuiesc în zonele de frontieră și se deplasează la locul de muncă, pentru studii sau alte nevoi similare și care pot dovedi acest fapt cu un document;
  • navigatorii care trebuie să intre sau să se întoarcă de la locul de muncă la bordul navelor;
  • angajații și membrii echipajelor companiilor de transport (furnizorii de servicii de transport și transport de pasageri, inclusiv lucrătorii companiilor de curierat și membrii echipajelor aeronavelor de pasageri, de marfă sau tehnice) care vor trece frontiera letonă ca parte a activității lor, în tranzit către un alt stat sau pentru a reveni de la locul lor de muncă.

Pentru a confirma calitatea de transportatori, angajații menționați au obligația de a prezenta, la trecerea frontierei letone sau la îmbarcarea într-un mijloc de transport, un formular specific – „Formular pentru angajații din sectorul transporturilor internaționale” elaborat de Comisia Europeană.

De reținut: începând cu data de 12.10.2020, toate persoanele care călătoresc în Letonia sunt obligate să completeze formularul disponibil la adresa https://covidpass.lv/en/ cu maximum 48 de ore înainte de intrarea în acest stat, prevederea fiind aplicabilă inclusiv copiilor și tutorilor.

2 Comentarii
  1. […] Condiții de intrare și tranzit în Letonia: izolare de 14 zile de la intrarea pe… […]

  2. […] Condiții de intrare în Letonia: rezultat negativ pentru infecția cu virusul… […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.