fbpx Condiții de intrare și tranzit în Letonia: izolare de 14 zile de la intrarea pe teritoriul Letoniei

Condiții de intrare și tranzit în Letonia: izolare de 14 zile de la intrarea pe teritoriul Letoniei

1 255
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Guvernul leton a decis revocarea stării de urgență, care a fost în vigoare în perioada 17 martie – 9 iunie 2020. Se mențin măsuri de control al epidemiei, după cum urmează:

Guvernul de la Riga a decis ca, începând din 3 iunie 2020, să permită intrarea în Letonia, fără obligația de autoizolare timp de 14 zile, a cetățenilor și rezidenților permanenți din statele care, pentru ultimele două săptămâni, înregistrează o incidență a cazurilor de COVID-19 de sub 16 la 100.000 de locuitori.

Pentru aducerea la îndeplinire a prevederii menționate, Centrul leton pentru Controlul și Prevenirea Bolilor publică în fiecare zi de vineri, pe site-ul său, situația cazurilor de COVID-19.

Conform informațiilor disponibile la sursa indicată, cetățenii și rezidenții permanenți ai României trebuie să efectueze o perioadă de izolare de 14 zile de la intrarea pe teritoriul Letoniei. Mai multe informații despre procedura autoizolării!

De asemenea, toți călătorii, inclusiv cetățenii și rezidenții permanenți ai Letoniei, care au revenit din țări în care numărul cumulat de cazuri COVID-19 în ultimele de 14 zile depășește 16 la 100.000 de locuitori, trebuie să efectueze 10 zile de autoizolare.

Anumite grupuri de persoane (de exemplu, lucrătorii din domeniul sănătății și al asistenței sociale, profesorii) care urmează să lucreze în Letonia, trebuie să se auto-izoleze timp de 14 zile. Toate persoanele care intră pe teritoriul Letoniei venind din state unde rata de infecție cu COVID-19 este mai mare de 16 cazuri la 100.000 de locuitori sunt obligate să completeze formularul.

Nu sunt zboruri directe Letonia – România. Nu există restricții pentru cei ce doresc să călătorească din Letonia spre România.

1 comentariu
  1. […] Condiții de intrare și tranzit în Letonia: izolare de 14 zile de la intrarea pe… […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.