fbpx Condiții de călătorie în Olanda: obligatoriu test negativ de COVID-19 și recomandare pentru autoizolare 10 zile

Condiții de călătorie în Olanda: obligatoriu test negativ de COVID-19 și recomandare pentru autoizolare 10 zile

0 1.929
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Începând cu data de 29.12.2020, ora 00:01, se introducere obligativitatea prezentării unui rezultat negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 pentru toate persoanele cu vârsta peste 13 ani care intenționează să efectueze o călătorie pe cale aeriană, feroviară, maritimă sau cu autocarul în Țările de Jos.

Testul covid va trebui să îndeplinească următoarele criterii:

  • să fie efectuat în ultimele 72h și să fie negativ;
  • să fie un test PCR molecular (nu sunt acceptate testele rapide);
  • să fie emis într-una din limbile engleză, germană, franceză, spaniolă sau olandeză;
  • să cuprindă numele și prenumele călătorului în conformitate cu pașaportul;
  • să conțină detalii despre institut sau laborator care a administrat testul și data efectuării.

De asemenea, pe lângă testul negativ menționat mai sus, pasagerii cu vârsta peste 13 ani care călătoresc cu avionul trebuie să completeze o declarație de sănătate obligatorie.

Toți cei care călătoresc în Olanda sunt sfătuiți să se auto-carantineze pentru o perioadă de 10 zile. Testul negativ necesar pentru îmbarcare nu substituie auto-carantinarea la intrare în Olanda. Guvernul olandez a luat această decizie pe 24 decembrie 2020.

Companiile aeriene, care zboară spre Olanda din zone cu risc ridicat, au fost instruite de autoritățile olandeze să verifice dacă toți pasagerii dețin un rezultat negativ al testului PCR înainte de îmbarcare.

Testul trebuie să fie efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosirea programată în Olanda. Cei ce nu vor avea testul negativă de COVID-19 vor fi refuzați la îmbarcare. Companiile aeriene vor oferi pasagerilor informații cu noile măsuri adoptate în Olanda.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.