Calendar

Calendar zboruri noi. Informatii despre noile zboruri anuntate in lumea aviatiei comerciale. Vezi calendarul zborurilor si planifica-ti calatoriile.

oct.
31
mie
București – Tbilisi cu TAROM, din 31 octombrie 2018 @ Aeroport Bucuresti
București - Tbilisi cu TAROM, din 31 octombrie 2018 @ Aeroport Bucuresti | Otopeni | Județul Ilfov | România

Anul acesta, TAROM a început să miște pe plan local și internațional. A adus câteva avioane de tipul 737-800NG, a anunțat rute noi interne și internaționale. Printre rutele anunțate este și Bucuresti – Tbilisi cu TAROM, care va fi inaugurată pe 31 octombrie 2018.

Inițial, data de lansare a rutei București – Tbilisi era stabilită pentru luna septembrie. Însă, ulterior TAROM a modificat și astfel noua rută va debuta odată cu sezonul de iarnă 2018-2019. Vor fi operate 2 zboruri săptămânale, în zilele de miercuri și duminică.

Orarul zborurilor Bucuresti – Tbilisi cu TAROM

RO129 București 00:30 – 04:55 Tbilisi
RO130 Tbilisi 05:45 – 06:30 București

Orarul nu este unul fericit pentru cei ce vor să descopere capitala Georgiei. Însă pentru georgieni, orarul este perfect. Vor ateriza la 06:30 la București, urmând a de aici să poată călători spre alte destinații din România și Europa. Sau să se bucure de o vacanță la București.

La Mare cu Avionul

Zborurile Bucuresti – Tbilisi vor fi onorate cu aeronave de tipul Boeing 737-700 TAROM. Tarifele pornesc de la 69€/segment, preț în care aveți incluse: bagaj de cală, bagaj de mână, catering și taxele.

București – Odesa cu TAROM, din 31 octombrie 2018 @ Aeroport Bucuresti

Spre finalul lunii mai, au apărut informații despre noile destinații TAROM: Baku, Odesa, Tbilisi, Yerevan. După câteva luni de tăcere din partea transportatorului național român, iată că au apărut primele informații despre orarul acestora.

Începem cu București – Odesa, o rută ce va fi inaugurată pe 31 octombrie 2018. Vor fi operate 3 zboruri săptămânale, în zilele de miercuri, vineri, duminică. TAROM va zbura cu aeronave de tipul ATR 42/72 zpre Odesa, conform orarului:

Orar București – Odesa cu TAROM

RO119 Bucuresti 01:00 – 02:35 Odesa
RO120 Odesa 04:15 – 06:00 București

Odesa are un potențial turistic foarte mare. Pentru city break, noi o recomandăm cu mare drag. Este un important oraș și port ucrainean situat în nord-vestul Mării Negre, totodată reședință a regiunii cu același nume. Istoria Odesei începe undeva în antichitate, când o colonie greacă s-a ridicat pe actualul așezământ al orașului.

La Mare cu Avionul

La Mare cu Avionul

odessa-ukraine

În perioada evului mediu timpuriu, prin teritoriul actual al regiunii Odesa au trecut mai multe popoare migratoare: bulgari, maghiari, pecenegi, cumani, tătari și altele. Orașul actual își începe existența prin 1792, odată cu anexarea zonei de către Rusia.

A fost un oraș zbuciumat în perioada țaristă, interbelică și postbelică. Cei ce veți călători la Odesa, veți descoperi istoria bătrânului oraș și port la Marea Neagră. Orașul rămâne cosmopolit și prezintă până astăzi un amestec unic de cultură rusă, ucraineană, pontică și mediteraneană, într-un mediu predominant rusofon.

apr.
3
mie
București – Baku cu TAROM, din 3 aprilie 2019 @ Aeroport Bucuresti
București - Baku cu TAROM, din 3 aprilie 2019 @ Aeroport Bucuresti | Otopeni | Județul Ilfov | România

În mai 2018, am publicat un articol prin care anunțam mai multe rute TAROM. Unele erau interne, majoritatea fiind deja operaționale, altele erau internaționale. Cele mai interesante erau cele spre: Baku, Odesa, Tbilisi, Yerevan.

Inițial, aceste rute ”exotice” au fost anunțate cu începere din vară, ulterior fiind amânate spre toamnă. Însă TAROM nu s-a grăbit cu încărcatul lor în sistemul operațional. Odată cu debutul toamnei, observăm că încep să apară. Am scris despre București – Odesa și București – Tbilisi, ambele cu debut din 31 octombrie 2018.

București – Baku cu TAROM

Însă, abia din 3 aprilie 2019 va debuta ruta București – Baku, Azerbaidjan. Ruta a fost încărcată pe site-ul companiei aeriene. Vor fi operate 2 zboruri directe, în zilele de miercuri și vineri, conform orarului:

RO139 București 00:30 – 05:30 Baku
RO140 Baku 06:15 – 07:25 București

La Mare cu Avionul

La Mare cu Avionul

La Mare cu Avionul

Orarul nu este unul confortabil pentru români, însă este unul foarte bun pentru cei din Azerbaidjan. Sunt zboruri de noapte, cu plecare noaptea târziu din București și aterizarea devreme în Baku. Iar returul este foarte bun pentru cei ce călătoresc din Baku spre București, ajungând la 07:25 în România. Ora le va permite să prindă zboruri spre alte destinații din Europa.

Zborurile vor fi onorate cu aeronave de tipul Boeing 737-300, iar durata zborurilor este de aproximativ 3 ore. Oficial, ruta a fost încărcată în sistemul de rezervări TAROM. A avut grijă Octavian Barbur să ne atenționeze (Mulțumim!) :)!

București – Erevan cu TAROM, din 3 aprilie 2019 @ Aeroport Bucuresti
București - Erevan cu TAROM, din 3 aprilie 2019 @ Aeroport Bucuresti | Otopeni | Județul Ilfov | România

După lungi așteptări, iată că TAROM a încărcat în sistem și a 4-a destinație ”exotică”, după Baku, Tbilisi și Odesa. Este vorba de Erevan, capitala Armeniei. Zborurile vor începe, OFICIAL, pe 3 aprilie 2019.

Conform sistemului de rezervări TAROM, ruta București – Erevan va fi onorată cu 2 zboruri săptămânale, în zilele de miercuri și vineri. Orarul zborurilor București – Erevan va fi următorul:

București – Erevan cu TAROM

RO 109 București 00:40 – 04:10 Erevan
RO 110 Erevan 04:55 – 06:40 București

Vor fi zboruri de noapte cu mai multe avantaje pentru armeni în comparație cu cele pentru români. După cum se poate observa, cei ce călătoresc din Armenia spre România sunt avantajați de sosirea devreme în capitală. Acest avantaj poate fi fructificat în multe feluri, inclusiv putând călători spre alte destinații din Europa via București.

La Mare cu Avionul

La Mare cu Avionul

La Mare cu Avionul

La Mare cu Avionul

Zborurile vor fi operate cu aeronave de tipul Airbus A318. Durata zborului va fi de aproximativ 2 ore și 30 de minute. Din verificările noastre, tariful pentru zboruri dus-întors va fi de 170€.

A avut grijă Octavian Barbur să ne atenționeze de introducerea acestei rute pe site-ul TAROM (Mulțumim!) :)!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Translate »