Calendar Zboruri Noi in Romania si in Lume

Calendar zboruri noi. Informatii despre noile zboruri anuntate in lumea aviatiei comerciale. Vezi calendarul zborurilor si planifica-ti calatoriile.

mart.
31
Dum
Bucuresti – Castellon cu Wizz Air, din 31 martie 2019
Bucuresti - Castellon cu Wizz Air, din 31 martie 2019

Wizz Air a anunțat o expansiune importanta de la baza din București. Va aloca o nouă aeronavă de tipul Airbus A321 și va lansa rute noi. Printre cele anunțate, va fi și ruta Bucuresti – Castellon cu Wizz Air.

Conform sistemului de rezervări de la Wizz, această rută va fi inaugurată pe 31 martie 2019, iar tarifele vor porni de la 69 lei/segment. Vor fi operate 2 zboruri săptămânale, în zilele de miercuri și duminică, conform orarului:

W6 3181 București – Castellon
W6 3182 Castellon – București

Bucuresti – Castellon cu Wizz Air

Castellón, Spania, cea de-a 144-a destinație din rețeaua WIZZ. Este una dintre cele mai bogate provincii din Spania. Munți și plaje interminabile, dar și situri istorice așteaptă să fie vizitate. Totodată, în zona Castellon există o comunitate mare de români. Conform unor statistici, în zona ar fi peste 20 000 de români. Aceștia reprezintă cam 30% din populația orașului.

Gastronomia specifică zonei are la bază orezul, peștele și fructele de mare. “Paella”, un preparat culinar pe bază de orez, legume și carne sau fructe de mare este felul de mâncare tradițional al regiunii.

Iubitorii practicării sportului dispun de o gama variată de activități pe care le pot practica în Castellon. Plajele din imediata apropiere a orașului îndeamnă la practicarea unor sporturi ca înot, surf sau scufundări. Munții din interiorul provinciei îi invită pe cei care iubesc aerul curat și natura la drumeții. Numeroasele terenuri de tenis, baschet sau fotbal completează oferta pentru sport.

Din portul Castellon, aflat la doar 4 kilometri de oraș, se pot realiza excursii în insulele Columbretes, declarate ”Rezervație Naturală”. Insulele se afla la 50 de kilometri în largul Mediteranei si ocupă o suprafață de 0,2 km².

Aeroportul Castellón–Costa Azahar

Legat de aeroport, se va zbura la Castellón–Costa Azahar. Aeroportul este recunoscut ca ”aeroportul fantomă”. Oficial, el a fost prezentat cu mare tam-tam în 2011, însă nu au existat companii aeriene dornice să zboare din/spre acest aeroport până în 2015.

Începând cu septembrie 2015, sezonier, RYANAIR a spart gheața și a început să zboare spre Londra și Bristol. Însă aceste zboruri au intrat sub o anchetă a Uniunii Europene pentru că RYANAIR primea subvenție de la guvernul regional.

Costurile aeroportului s-au ridicat la 150 de milioane de EURO, investiție realizată fără un studiu real de eficiență. Ba mai mult, investiția a fost făcută într-o perioadă de criză pentru Spania. De aici și numeroase critici la adresa politicienilor locali.

În prezent, spre Aeroportul Castellón–Costa Azahar zboară RYANAIR spre Londra, Poznan și sezonier spre Sofia; Blue Air zboară sezonier spre București.

apr.
2
mar
București – Memmingen cu Wizz Air, din 2 aprilie 2019 @ Aeroport Bucuresti
București - Memmingen cu Wizz Air, din 2 aprilie 2019 @ Aeroport Bucuresti | Otopeni | Județul Ilfov | România

Zilele trecute, în cadrul unei conferințe de presă, Wizz Air a anunțat 2 rute noi cu plecare din București. Una este București – Castellon, iar a doua este București – Memmingen. Cea din urma va fi inaugurată pe 2 aprilie 2019.

Noile rute Wizz Air vin la pachet cu alocarea unui avion A321 bazei de la București. Totodată, transportatorul low-cost a anunțat și creșteri de frecvențe pe mai multe rute existente.

București – Memmingen cu Wizz Air

Revenind la București – Memmingen / München Vest (FMM), aceasta va fi onorată cu 3 zboruri săptămânale, în zilele de marți, joi, sâmbătă, conform orarului:

W6 3099 București 06:15 – 07:30 Memmingen
W6 3100 Memmingen 08:05 – 11:20 București

În opinia unor cititori, această rută trebuia lansată de multă vreme. Însă niciodată nu e prea târziu. Cu toate acestea, Wizz Air este criticată pentru că în toamna acestui an a decis să suspende sau să închidă mai multe rute cu plecare din București, inclusiv București – Cluj și București – Budapesta.

Memmingen este un oraș din regiunea administrativă Schwaben, landul Bavaria, Germania. Memmingen este oraș care nu este administrativ inclus într-un district rural. El are statut de district urban, fiind deci un oraș-district (în germană kreisfreie Stadt).

apr.
3
mie
București – Baku cu TAROM, din 3 aprilie 2019 @ Aeroport Bucuresti
București - Baku cu TAROM, din 3 aprilie 2019 @ Aeroport Bucuresti | Otopeni | Județul Ilfov | România

În mai 2018, am publicat un articol prin care anunțam mai multe rute TAROM. Unele erau interne, majoritatea fiind deja operaționale, altele erau internaționale. Cele mai interesante erau cele spre: Baku, Odesa, Tbilisi, Yerevan.

Inițial, aceste rute ”exotice” au fost anunțate cu începere din vară, ulterior fiind amânate spre toamnă. Însă TAROM nu s-a grăbit cu încărcatul lor în sistemul operațional. Odată cu debutul toamnei, observăm că încep să apară. Am scris despre București – Odesa și București – Tbilisi, ambele cu debut din 31 octombrie 2018.

București – Baku cu TAROM

Însă, abia din 3 aprilie 2019 va debuta ruta București – Baku, Azerbaidjan. Ruta a fost încărcată pe site-ul companiei aeriene. Vor fi operate 2 zboruri directe, în zilele de miercuri și vineri, conform orarului:

RO139 București 00:30 – 05:30 Baku
RO140 Baku 06:15 – 07:25 București

Orarul nu este unul confortabil pentru români, însă este unul foarte bun pentru cei din Azerbaidjan. Sunt zboruri de noapte, cu plecare noaptea târziu din București și aterizarea devreme în Baku. Iar returul este foarte bun pentru cei ce călătoresc din Baku spre București, ajungând la 07:25 în România. Ora le va permite să prindă zboruri spre alte destinații din Europa.

Zborurile vor fi onorate cu aeronave de tipul Boeing 737-300, iar durata zborurilor este de aproximativ 3 ore. Oficial, ruta a fost încărcată în sistemul de rezervări TAROM. A avut grijă Octavian Barbur să ne atenționeze (Mulțumim!) :)!

București – Erevan cu TAROM, din 3 aprilie 2019 @ Aeroport Bucuresti
București - Erevan cu TAROM, din 3 aprilie 2019 @ Aeroport Bucuresti | Otopeni | Județul Ilfov | România

După lungi așteptări, iată că TAROM a încărcat în sistem și a 4-a destinație ”exotică”, după Baku, Tbilisi și Odesa. Este vorba de Erevan, capitala Armeniei. Zborurile vor începe, OFICIAL, pe 3 aprilie 2019.

Conform sistemului de rezervări TAROM, ruta București – Erevan va fi onorată cu 2 zboruri săptămânale, în zilele de miercuri și vineri. Orarul zborurilor București – Erevan va fi următorul:

București – Erevan cu TAROM

RO 109 București 00:40 – 04:10 Erevan
RO 110 Erevan 04:55 – 06:40 București

Vor fi zboruri de noapte cu mai multe avantaje pentru armeni în comparație cu cele pentru români. După cum se poate observa, cei ce călătoresc din Armenia spre România sunt avantajați de sosirea devreme în capitală. Acest avantaj poate fi fructificat în multe feluri, inclusiv putând călători spre alte destinații din Europa via București.

Zborurile vor fi operate cu aeronave de tipul Airbus A318. Durata zborului va fi de aproximativ 2 ore și 30 de minute. Din verificările noastre, tariful pentru zboruri dus-întors va fi de 170€.

A avut grijă Octavian Barbur să ne atenționeze de introducerea acestei rute pe site-ul TAROM (Mulțumim!) :)!

Bucuresti – Chania cu RYANAIR, din 3 aprilie 2019 @ Aeroport Bucuresti
Bucuresti - Chania cu RYANAIR, din 3 aprilie 2019 @ Aeroport Bucuresti | Otopeni | Județul Ilfov | România

Începând cu 3 aprilie, RYANAIR va inaugura ruta București – Chania. Vor fi operate 2 zboruri săptămânale, în zilele de miercuri și duminică. Va fi o rută sezonieră, cu zboruri până pe 23 octombrie 2019.

Orarul zborurilor Bucuresti – Chania cu RYANAIR

FR5333 București 16:05 – 18:00 Chania miercuri
FR5333 București 13:45 – 15:40 Chania duminică

FR5334 Chania 18:25 – 20:20 București miercuri
FR5334 Chania 16:05 – 18:00 București duminică

Orarul este unul bun, avantajos pentru cei ce vor călători în vacanță. Ruta este cu siguranță 100% pentru cei ce vor dori să meargă în concedii. Creta este una dintre insulele preferate de români, deci are un potențial foarte mare de reușită. Dacă acest pariu va fi câștigat de RYANAIR, nu va fi exclus să vedem și alte zboruri spre destinații de vacanță.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Translate »