Calendar Zboruri Noi in Romania si in Lume

Calendar zboruri noi. Informatii despre noile zboruri anuntate in lumea aviatiei comerciale. Vezi calendarul zborurilor si planifica-ti calatoriile.

mart.
31
Dum
Paris – Belgrad cu Air France, din 31 martie 2019 @ Aeroport Paris
Paris - Belgrad cu Air France, din 31 martie 2019 @ Aeroport Paris | Roissy-en-France | Île-de-France | Franţa

În sezonul de vară 2019, Air France va opera zboruri zilnice pe ruta Paris – Belgrad. Va fi o rută sezonieră, în perioada 31 martie 2019 – 26 octombrie 2019.

În orarul de vară 2019, ruta Paris – Belgrad va fi acoperită și de partenerul Air Serbia. Împreună, cele 2 companii aeriene vor opera 21 de zboruri săptămânale, 7 zboruri Air France și 14 zboruri Air Serbia. Zborurile Air France vor fi operate cu avioane de tipul A319 și A320.

Orarul zborurilor Paris – Belgrad cu Air France

AF1660: Paris 12:20 – 14:35 Belgrad
AF1661: Belgrad 15:25 – 17:55 Paris

La răscruce de influențe orientale, slave și austriece, Belgradul, capitala Serbiei cunoscută sub numele de orașul alb, se bucură de un patrimoniu cultural vibrant. Fiind unul dintre cele mai vechi orașe ale Europei, cu dovezi arheologice ale așezărilor încă din mileniul al V-lea î.Hr., Belgradul și zona sa urbană au fost locul de naștere al culturii Vinča,cea mai mare cultură preistorică europeană.

Descoperiți Belgrad, Serbia

Locația a fost descoperită de greci, celții l-au construit și numit Orașul Alb, iar romanii i-au acordat drepturi orășenești, apoi a fost populat complet de sârbii albi. Orașul a fost câmpul de luptă a peste 115 conflicte internaționale și a fost dărâmat de 44 de ori.

În perioada medievală, orașul s-a aflat, succesiv, sub stăpânirea bizantinilor, francilor, bulgarilor, ungurilor și a sârbilor. În 1521, Belgradul a fost cucerit de otomani și a devenit reședința Pașalâcului Belgrad, fiind declarat principalul oraș al Europei Otomane și printre cele mai mari orașe europene. Belgrad a devenit capitala Serbiei în 1841, după o perioadă de suzeranitate a Imperiilor Austriac și Otoman.

Totuși, partea nordică a orașului a rămas în Austria până în 1918, când s-a destrămat Imperiul Austro-Ungar. Orașul unit a fost atunci capitala entităților Iugoslaviei, până în 2006, când Muntenegru s-a declarat stat suveran.

Chinese (Traditional)EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanishTurkish