blank

American Airlines, IAG, Lufthansa și United pun presiune pe oficialii americani și europeni pentru reluarea zborurilor transatlantice, fără restricții.

0 1.280

Într-o scrisoare deschisă adresată vicepreședintelui Statelor Unite, Mike Pence, și comisarului european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, directorii executivi ai American Airlines, International Airlines Group (IAG; compania-mamă a Aer Lingus, British Airways, Iberia), Lufthansa și United Airlines au pledat pentru a „relua călătoriile aeriene, fără restricții, între Statele Unite și Europa”.

Cu toate că există restricții de călătorie între SUA și Europa, pandemia de COVID-19 continuă să facă multe victime în Statele Unite. Și nici țările europene nu o duc prea bine, dar par să aibă pandemia sub control.

În prezent, Statele Unite și țările din Europa permit operarea unor zboruri, dar în regim special. Cetățenii / rezidenții din UE, inclusiv familiile lor, pot călători din SUA spre țara de origine. Și reciproca este valabilă. Cetățenii / rezidenții din SUA, inclusiv familiile lor, pot călători din Europa spre Statele Unite.

Reluarea zborurilor transatlantice fără restricții

Însă directorii marilor companii aeriene menționează în scrisoare că volumul călătorilor între Statele Unite și Uniunea Europeană ar crește mult mai mult dacă zborurile ar putea fi operate fără restricții.

Dar de ce această presiune și solicitare pentru reluarea călătoriilor între Europa și Statele Unite, chiar și atunci când acestea se confruntă în continuare cu pandemia?

Fără îndoială, coridorul Nord Atlantic este mina de aur a aviației globale. Nu numai că asigură conectivitate importantă între Europa și Statele Unite, dar reprezintă și o sursă importantă de venit pentru multe companii aeriene din întreaga industrie.

În august 2019, OAG a publicat o analiză a veniturilor companiilor aeriene și un top al celor mai profitabile rute. Iar pe prima poziție, cu venituri de 1,1 miliarde de dolari, este ruta Aeroportul Londra Heathrow (LHR) – Aeroportul Internațional John F. Kennedy (JFK) operată de British Airways.

Ruta intern Melbourne – Sydney operată de Qantas a fost pe locul doi, înregistrând venituri cu aproape 300 de milioane de dolari mai puțin față de ruta nord-atlantică British Airways.

În 2019, British Airways a avut o cifră de afaceri de 14,9 miliarde de dolari pe zborurile cu pasageri. Rezultă că ruta Londra – New York a fost responsabilă pentru 7% din veniturile înregistrate British Airways pe tot parcursul anului.

Nici celelalte companii nu o duc rău pe rutele dintre Europa și Statele Unite. În 2008, American Airlines, British Airways și Iberia au fondat Atlantic Joint Business (AJB), o rețea de colaborare pe coridorul de zbor al Atlanticului de Nord. În 2019, American Airlines a câștigat 4,6 miliarde de dolari pe rutele dintre Statele Unite și Europa, dintr-un total de 11.1 miliarde de dolari câștigați pe rutele internaționale.

Ne mai miră de ce se fac aceste presiuni?

Leave A Reply

Your email address will not be published.