ADATA HD710 – hard disk extern călător
În activitatea mea cotidiană, un rol foarte important îl joacă tehnologia. Indiferent de unde lucrez, este foarte important să am cu mine gadgeturile necesare pentru a-mi desfășura activitatea fără compromisuri.
Biroul meu este mobil și-l pot strânge într-un rucsac. Astfel, pot lucra de oriunde din călătoriile mele. Așa cum v-am mai povestit, din rucsacul meu nu lipsesc gadgeturile: laptop, smartphone, baterie externă, hard disk extern. Pe lângă acestea, mai adaug câteva accesorii necesare, cum ar fi un adaptor universal pentru prize.
ADATA HD710
Dintre cele enumerate mai sus, astăzi vă voi povesti despre ADATA HD710 – hard disk extern călător. Activitatea de traveler implică foarte mult conținut multimedia. Intenția mea este aceea de a fotografia și filma fiecare obiect / clădire din jurul meu, fiecare acțiune la care iau parte, fiecare priveliște pe care o admir cu gura căscată din diferitele destinații în care ajung. Stochez sute de fotografii și foarte multe minute filmate.
Nu le pot păstra pe toate în memoria telefonului sau a laptop-ului, așa că eu am ales hard disk-ul ADATA HD710. Are o capacitate de 1 TB, dimensiunia sa este de 2.5 inch și cântărește puțin peste 200 de grame. Însă cel mai important aspect al său ține de rezistența la șocuri și la condiții extreme de lucru. Hard disk-ul este închis etanș într-o carcasă specială, cu exterior cauciucat, care are rolul de a amortiza șocurile.
Hard disk extern călător
Conform producătorului ADATA, acest model a trecut testele: IEC 529 IPX7 (rezistent la apa de 1 metru, până la 30 minute) și MIL-STD-810G – 516.6 (rezistența la șocuri și căderi de până la 122 de cm).
Nu am să încerc hard disk-ul conform testelor militare, dar pot răsufla ușurat atunci când mă prinde ploaia, când afară sunt temperaturi caniculare sau când, din greșeală, hard disk-ul cade de pe masă. Ținând cont că îmi place să zbor, rucsacul trece prin filtrele de securitate, este depozitat prin compartimentele dedicate din avion, iar hard disk-ul poate resimți toate aceste acțiuni și vibrații, fluctuații de temperatură etc.
Îl port mereu cu mine pentru că stochez foarte mult conținut multimedia, din călătorii sau din activitatea de planespotting și posibil să am nevoie de aceste informații. Când zbor cu avionul, îmi place să scriu articole și news-uri. Îl folosesc și ca opțiune de backup.
Interfața USB 3.0 facilitează transferul rapid de date între hard disk și laptop. Nu am făcut testele de viteză pentru că pot fi subiective. Vitezele de scriere și transfer pot fi influențate de dimensiunea și tipul fișierului copiat, de viteza de lucru a laptop-ului, de compatibilitatea porturilor USB etc.
Încă nu pot spune nimic de fiabilitate pentru că-l folosesc de câteva săptămâni, dar voi reveni cu update-uri constant. Producătorul oferă 3 ani garanție. Sper ca peste 3 ani să vin și să vă spun că acest ADATA HD710 merge impecabil, iar datele stocate sunt în siguranță.
Despre preț, consider că ADATA HD710 se bucură de un raport cost/performanță foarte bun. Modelul de 1 TB și albastru, așa cum îl am eu, are un preț de 340 lei. Dar sunt și modele de 500GB sau 2TB.
Ce ar mai fi de adăugat? Din punctul meu de vedere, nu mai am ce să adaug. Nu am obiecții, nu sunt minusuri, iar plusurile le-am punctat mai sus. Voi ce nedumeriri aveți? ADATA HD710 poate fi un hard disk călător de performanță!