Wizz Air a comandat 110 aeronave Airbus A321neo

1 91

Wizz Air a semnat un acord cu Airbus S.A.S. pentru achiziția a 110 Airbus A321neo cu livrare începând din 2019. Acordul rezervă în favoarea Wizz Air și oferă companiei dreptul de achiziție a 90 de aeronave A321neo suplimentare. Noile aeronave vor înlocui aeronave existente, când vor fi returnate companiei de leasing, și vor oferi capacitate adițională pentru dezvoltarea Wizz Air în viitor. Conform acordului, Wizz Air are posibilitatea să înlocuiască o parte din aeronavele A321neo cu Airbus A320neo, în funcție de nevoile viitoare ale companiei. În urma înțelegerii Wizz Air va anula comanda pentru 10 aeronave din familia A320ceo, care erau programate pentru livrare în 2018, conform acordului existent deja între Wizz Air și Airbus S.A.S.

Conform prețului de listă, acordul referitor la comanda fermă de aeronave are o valoare de peste 12,5 miliarde USD, la care se vor aplica reduceri. Finalizarea comenzii este supusă aprobării finale a condițiilor acordului de către Consiliul Director Wizz Air, negocierii cu succes a contractului final și, ulterior, validării de către acționariatul Wizz Air.

„Odată finalizată, comanda noastră va include noul Airbus A321neo cu configurația Cabin Flex cu 239 de locuri la standardul de confort de 18 inch”, a spus Váradi. „Această aeronavă din familia neo (New Engine Option) oferă costuri de operare semnificativ mai mici și un consum de combustibil redus, ceea ce va avea un impact direct asupra costurilor noastre”, a declarat József Váradi, Chief Executive Officer Wizz Air.

Circuite exotice

Wizz Air a primit 61 de aeronave Airbus A320 din comanda totală de 112, care include 27 A321 de mare capacitate, care vor fi livrate începând cu luna noiembrie. Livrările celor 41 de aeronave rămase din comandă, ca urmare a anulării a 10 aeronave conform noii comenzi, vor continua până la jumătatea anului 2018.

Doriti sa calatoriti si nu v-ati decis unde? Cautati si rezervați bilete de avion pe vola.ro, iar pentru vacante premium apelati la Paralela 45 Luxury!
VINO GRATIS CU AVIONUL LA MARE

S-ar putea sa-ti placa si Mai multe de la autor:

1 comentariu

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »
Citește articolul precedent:
Blue Air - Boeing 737-800
Blue Air a introdus orarul de iarnă 2015-2016

Blue Air a dat startul programului de iarnă 2015 - 2016, iar preturile sunt excepţionale pentru toate destinaţiile europene din...

Închide