(Video) O aeronavă Boeing 747-400 Qantas a zburat cu 5 motoare

(Video) O aeronavă Boeing 747-400 Qantas a zburat cu 5 motoare

(Video) O aeronavă Boeing 747-400 Qantas a zburat cu 5 motoare

Oferta Vila Camelia

Titlul poate sună ciudat, dar chiar aşa s-a întâmplat. Pe 6 ianuarie 2016, Qantas a anunţat că o aeronava Boeing 747-400, care a operat zborul QF63 pe ruta Sydney – Johannesburg, a mai avut un „pasager” în plus. Este vorba de un motor Rolls Royce de 6 tone.

Cu toţii cred că recunoaşem rapid un Boeing 747 prin prisma celor 4 motoare şi a „cocoasei”, dar puţini cred că ştiam că B747 poate transporta un motor de rezervă. Motorul a fost montat pe aripa stângă, între corpul aeronavei şi motorul interior. Al 5-lea motor nu a fost alimentat pentru zbor. A fost doar prins de un suport special şi ancorat corespunzător pentru călătorie. Prin acest proces, Qantas a declarat că reduce timpul de a transporta un motor pe alte căi (pe apă sau prin folosirea unei aeronave cargo). Piloţii sunt instruiţi pentru a opera aeronava în deplină singuranţă.

Ţinând cont că avionul Boeing 747-400 a trebuit să transporte 6 tone în plus, lucru ce a dus la creşterea consumului de carburant, a fost nevoie de o oprire tehnică de alimentare la aeroportul din Perth. Odată ajuns la Johannesburg, motorul a fost coborât imediat de pe aripă şi pregătit să fie montat pe un alt avion Boeing 747-400.

Motorul „bolnav”, cel înlocuit la Johannesburg, nu se va bucura de o călătorie la înălţime. Va fi trimis spre Sydney la bordul unui vapor cargo. Face mai mult, dar nu mai este necesar deocamdată.

Boeing-707-Qantas-5-motoare

Qantas nu este la prima acţiune de genul acesta. A făcut pionerat la începutul erei jet. Un Boeing 707 Qantas a operat primul zbor cu 5 motoare. Este un proces greoi şi făcut rar, dar eficient.

Sharing is caring!

Daca vrei sa afli primul despre cele mai bune tarife la biletele de avion sau sa fii la zi cu noutatile din aviatie, aboneaza-te prin RSS si urmareste AirlinesTravel.ro pe Facebook si pe Twitter!
Etichete:, ,

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »
Citește articolul precedent:
A340-SriLankan-Airlines
(Video) SriLankan Airlines a renunţat la aeronavele Airbus A340-300

Astăzi, 7 ianuarie 2016, SriLankan Airlines a operat ultimul zbor comercial cu o aeronavă de tipul Airbus A340, acesta fiind...

Închide