Companii aeriene, avioane, aeroporturi, cumpara bilete de avion, experiente din calatorii

(Video) Boeing 737-800 Transavia – aterizare fără flapsuri şi cu vânt din lateral

0 2.185

Pe 25 iulie 2015, o aeronavă de tipul Boeing 737-800 (PH-GUA) Transavia a operat o aterizare cu vând din lateral / crosswind landing pe pista 27 a aeroportului Schiphol din Amsterdam. Până aici nimic special. Piloţii sunt antrenaţi pentru astfel de aterizări. Sunt proceduri învăţate şi simulate, aşa că nu trebuie să vă panicaţi.

Însă povestea acestei aterizări este puţin mai complexă. Aeronava cu 170 de pasageri la bord a operat zborul HV-5068 (Gerona – Rotterdam). Din cauza furtunii puternice, avionul nu a putut ateriza la Rotterdam, iar comandantul a decis să zboare la Schiphol. Vremea era la fel de rea şi la Amsterdam, dar s-a raportat că nu mai este combustibil pentru o deviere la Bruxelles. Aşa că ultima soluţie era aterizarea pe una dintre pistele aeroportului din capitala Olandei. Din cauza vântului puternic, prima încercare s-a finalizat cu un go-around, iar a doua încercare a fost cu succes şi avionul a ajuns la sol fără alte incidente. După cum puteţi observa din video, aeronava a aterizat cu o viteză mai mare faţă de cea normală (200 Knots / 370 de km/h) şi fără flapsuri.

Paralela 45 Luxury Black Friday

VIDEO: Boeing 777-300ER KLM Asia – landing in a storm

Cu toate că siguranța zborului nu a fost compromisă, incidentul a fost raportat la Dutch Safety Board (DSB). Organele de investigaţie au solicitat informaţii suplimentare şi apoi se va lua în calcul deschiderea unei anchete.

ASUS ZenFone 4
S-ar putea sa-ti placa si

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »