(Video) Aterizarea pe altiportul Courchevel (LFLJ) filmată de pe avion

0 87

Pentru cei ce nu ştiu, altiport este un aerodrom pentru avioane mici şi elicoptere, situat în zone montane. Termenul cuprinde, în general, aerodromurile mici aflate în zonele montane din Alpii francezi. Courchevel – Rhône-Alpes (IATA: CVF – ICAO: LFLJ) este unul dintre altiporturile din Franţa, care a intrat şi în lista noastră cu 10 aeroporturi speciale.

Vă invit să urmăriţi o aterizare filmată de pe coada unui avion Jodel D.140 Mousquetaire. BONUS: conversaţia cu turnul de control.

Video via aviatia.ro!

Circuite exotice

Courchevel
Courchevel

Foto: www.wikipedia.org

Altiportul Courchevel se află la o altitudine de 2008 metri, iar pista are o lungime de doar 537 de metri şi gradul de înclinare de 18.6%. Pista în pantă facilitează decelerarea avioanelor la aterizare şi ajută la accelerarea lor la decolare. Altiportul este operaţional în condiţii de vreme bună. Pe timp de ceaţă sau vreme rea, avioanele nu pot ateriza pentru că pista nu este prevăzută cu sisteme de ghidare la sol.

Doriti sa calatoriti si nu v-ati decis unde? Cautati si rezervați bilete de avion pe vola.ro, iar pentru vacante premium apelati la Paralela 45 Luxury!
VINO GRATIS CU AVIONUL LA MARE

S-ar putea sa-ti placa si Mai multe de la autor:

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »
Citește articolul precedent:
Airbus A320-232 (A7-AHB) Qatar Airways
Qatar Airways dublează numărul zborurilor pe ruta Bucureşti – Doha

La 5 ani de la inaugurarea rutei şi datorită cererii, Qatar Airways va dubla numărul zborurilor săptămânale pe ruta Bucureşti...

Închide