Scandalul United Airlines: pasager debarcat cu forța pentru că și-a luat bilet liber și democratic (Video)

Caz șocant la bordul unei aeronave United Airlines. Un pasager a fost evacuat cu forța pentru că a ales să zboare cu United.

1 2.572

America este recunoscută ca fiind o țară liberă și democratică. Oamenii au drepturi, iar legile sunt făcute pentru a apăra drepturile cetățeanului american. Teoretic sună bine, dar pentru United acest lucru nu a contat.

Zilele trecute, pe un zbor United Airlines (Chicago – Louisville), pasagerii au asistat la scene șocante. Un pasager a fost debarcat cu forța fără să fi făcut ceva rău. Poate pentru că se afla la locul nepotrivit.

Pasager debarcat cu forta pe un zbor United Airlines

Circuite exotice

Povestea pe scurt este următoarea: ”Duminică seară, zborul United Airlines 3411 (Chicago – Louisville) a fost plin. Scaunul și pasagerul. Compania a decis în ultimul moment să transporte 4 angajați United pe acest zbor. Cum locuri nu mai erau, s-a făcut apel la voluntariat, fiind promise bonificații de până la 800 de dolari pentru 4 dintre pasageri.

Dar pasagerii n-au vrut sa renunțe la locurile lor achiziționate corect și democratic. În acel moment, echipajul de pe zbor a luat decizia să debarce 4 pasageri aleși la întâmplare (încă nu se știe criteriul după care au fost aleși cei 4 pasageri). 3 s-au conformat cerințelor, însă nu și al 4-lea. Acesta a fost scos cu forța din aeronavă. fiind târât de poliția aeroportului din Chicago. Scenele au fost filmate de cei aflați în avion.”

CEO United Airlines apără echipajul, dar reamintește că este și o lecție de învățat din acest incident nefericit. Sunt legi care permit operatorilor aerieni să refuza îmbarcarea unui pasager, dar nu este clară și legea cu privire la pasagerii îmbarcați deja.

Se știe că operatorii aeriani fac vânzări suplimentare pe zboruri. Există situații când unii pasageri nu se mai prezintă la îmbarcare, dar și situații când toți ajung la îmbarcare, dar unii vor rămâne la sol pentru că zborul a fost overbooking.

În cazul United Airlines, nu au fost cele 2 situații prezentate mai sus. În ultimul moment s-a decis ca 4 angajați United să zboare cu acel avion, lezând astfel drepturile pasagerilor îmbarcați deja.

S-a procedat corect?

Doriti sa calatoriti si nu v-ati decis unde? Cautati si rezervați bilete de avion pe vola.ro, iar pentru vacante premium apelati la Paralela 45 Luxury!
VINO GRATIS CU AVIONUL LA MARE

S-ar putea sa-ti placa si Mai multe de la autor:

1 comentariu

  1. Southwest Airlines renunță la overbooking

    […] urma incidentului din Statele Unite, cel în care un pasager a fost târât afara dintr-un avion Republic Airways (subsidiară United Airlines), Southwest Airlines a luat decizia de a nu mai […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »
Citește articolul precedent:
Lufthansa
Lufthansa Group în 2016: profit brut ajustat de 1,75 miliarde de euro

În 2016, Lufthansa Group a înregistrat venituri totale de 31,7 miliarde de euro, în scădere cu 1,2% față de anul...

Închide