#RomaniaAutentica – Ferma Şcoală Cornăţel

0 571

În perioada 7-10 mai 2015, am fost să descopăr #RomaniaAutentica: Marginimea Sibiului şi Valea Hartibaciului alături de prieteni şi o gască foarte frumoasă de călători.

Într-una din zile, am avut bucuria să descoperim un „parc de distracţii” puţin altfel. Am fost în vizită la Ferma Şcoală Cornăţel. Pe Valea Hârtibaciului, la doar 14 km de oraşul Sibiu, puteţi descoperi frumuseţile vieţii la fermă. Pe o suprafaţă de 40 hectare, a fost amenajată o fermă-şcoală unde cei mici, dar şi copiii din noi, pot descoperi lumea animalelor de curte. Aici puteţi întâlni capre, văci, purceluşi, măgăruşi, cai, ponei, găini, raţe, curci, iepuri şi chiar o căprioară.

Tot la Ferma Şcoală Cornăţel puteţi să practicaţi şi diverse activităţi distractive şi educative: plimbări cu tractoraşul, karturi cu pedale, perna de sărituri „Jumping Pillaw” cu suprafata de 100mp, rocodrom gonflabil (perete de escaladă cu prize şi sisteme de siguranţă). Cei mici se pot plimba cu poneii.

Circuite exotice

De cum treceţi pragul fermei, o să simţiţi că aţi păşit într-o altă lume, dar într-o atmosferă relaxantă şi plăcută. Ferma Şcoală Cornăţel este pentru toate vârstele, dar în special pentru copii. Se pot organiza tabere şcolare şi activităţi pentru copii de la 3 la 5 ani (Piticot) şi 6-12 ani (Aventura).

Tarifele nu sunt mari, iar mai jos aveţi lista preţurilor şi regulamentul de ordine interioară.

Tarife Ferma Scoala Cornatel
Tarife Ferma Scoala Cornatel

În cadrul complexului există şi o mică terasă şi bistro. Puteţi să serviţi o răcoritoare, ceva de ronţăit, puteţi să vă odihniţi după un tur de forţă prin fermă.

Ferma are o poveste interesantă şi v-o spun pe scurt. Ferma Şcoală Cornăţel este patronată de o familie. Iniţial s-a dorit a fi un centru de echitaţie pentru copiii din familie. Au fost cumpărate vechile grajduri din Cornăţel, reamenajate şi au fost aduşi căluţi. Însă ferma a început să crească şi să fie populată cu tot felul de animale de curte şi nu numai. Majoritatea dintre acestea sunt animale salvate din medii mai puţin prielnice pentru ele. Animale bătute, abandonate, înfometate şi chinuite, toate au găsit un loc cald şi primitor la Ferma Şcoală Cornăţel. Acum o duc bine, sunt îngrijite, au hrană şi un acoperiş. Şi dintr-un simplu centru de echitaţie, a ajuns să fie o adevarată fermă.

————————————————————————————

Acest articol a fost scris pentru infoturul “#RomâniaAutentică‬: Mărginimea Sibiului și Valea Hârtibaciului” organizat de TurismMarket.com şi Transylvania Guide Sibiu, în parteneriat cuPensiunea Casa Soarelui, agenția de turism TrampTravel.ro, TravelWithaSmile.net și cu sprijinul Pensiunea Apfelhaus, Pensiunea Bunica Eugenia, Ferma Școală Cornățel,Sibiu – Agnita Railway, Sibiu-Turism.ro.

Fotografiile au fost realizate cu aparat foto Canon EOS 70D de la Canon Romania şi cu Huawei Ascend P7 de la Huawei România!

Doriti sa calatoriti si nu v-ati decis unde? Cautati si rezervați bilete de avion pe vola.ro, iar pentru vacante premium apelati la Paralela 45 Luxury!
VINO GRATIS CU AVIONUL LA MARE

S-ar putea sa-ti placa si Mai multe de la autor:

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »
Citește articolul precedent:
Precizări TAROM cu privire la iniţiativa IATA legată de bagajele de cabină

Într-un comunicat de presă lansat pe 9 iunie, IATA (Asociația Internațională de Transport Aerian) a recomandat ca dimensiunile bagajelor de...

Închide