Raportul Aviation Safety Network pentru 2016: 19 accidente cu victime

0 1.261

Așa cum am fost obișnuiți, începutul de an ne aduce raportul preliminar pentru anul trecut de la Aviation Safety Network. Conform informațiilor publicate de ASN, 2016 a fost un an foarte sigur pentru aviația comercială.

19 accidente cu victime

ASN a raportat 19 accidente cu victime și 325 de decese. Aceste statistici plasează anul 2016 pe locul 2 după numărul accidentelor înregistrate și după numărul deceselor. 2015 rămâne anul cu cele mai puține accidente aviatice înregistrate, 16 la număr. 2013 rămâne anul cu cele mai puține decese înregistrate în urma accidentelor aviatice – 265 de persoane.

Circuite exotice

Conform ASN, în 2016 au fost operate peste 35 de milioane de zboruri, ceea ce rezultă un accident cu victime la 3.2 milioane de zboruri.

ASN monitorizează doar accidentele și incidentele aviatice care implică avioane comerciale cu o capacitate minimă de 14 locuri. În consecință, accidentul înregistrat în luna decembrie, care implică aeronava Tu-154 Russian Air Force, nu este inclus în raport.

Conform ASN, cel mai tragi accident aviatic cu victime, care a avut loc în 2016, a fost cel înregistrat lângă Medellin, Columbia. O aeronavă de tipul Avro RJ85, care opera sub culorile LaMia Bolivia, s-a prăbușit după ce piloții au raportat epuizarea carburantului.

Doriti sa calatoriti si nu v-ati decis unde? Cautati si rezervați bilete de avion pe vola.ro, iar pentru vacante premium apelati la Paralela 45 Luxury!
VINO GRATIS CU AVIONUL LA MARE

S-ar putea sa-ti placa si Mai multe de la autor:

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »
Citește articolul precedent:
ADATA-HD710-2
ADATA HD710 – hard disk extern călător

În activitatea mea cotidiană, un rol foarte important îl joacă tehnologia. Indiferent de unde lucrez, este foarte important să am...

Închide