Primul avion Cobrex Trans / Boeing 737-300 (YR-CBK)

Primul avion Cobrex Trans / Boeing 737-300 (YR-CBK)

Primul avion Cobrex Trans / Boeing 737-300 (YR-CBK)

Oferta Vila Camelia

Cobrex Trans Helicopter Flight & Service este o firmă din Brașov, care are ca domeniu principal de activitate elicopterele. Cobrex Trans s-a asociat cu Daily Group din Suceava, cunoscută în mare parte pentru automatele de cafea Daily Caffe, și au cumpărat un Boeing 737-300, care zilele acestea și-a primit și livery-ul oficial.

Boeing 737-300 Cobrex Trans

FOTO via Forum Fly-ra / Boeing 737-300 Cobrex Trans

Boeing 737-300 Cobrex Trans

FOTO via Forum Fly-ra / Boeing 737-300 Cobrex Trans

Planurile lor inițiale erau să deschidă o bază operațională la Suceava și să demareze operarea de zboruri de linie. Socoteala de acasă și declarațiile din presă nu prea s-au potrivit cu realitatea.

Din informațiile găsite pe forum fly-ra, se pare că aeronava Boeing 737-300 Cobrex Trans (YR-CBK) va opera zboruri charter din Priștina spre Basel, Stuttgart și Dusseldorf. Zborurile vor fi sub codul COB!

Revenind la avion, am căutat informații despre acest Boeing 737-300 (YR-CBK). Constantin Apăvăloaie, proprietarul firmei COBREX Brașov, a declarat pentru Obiectiv de Suceava că avionul ar fi fost fabricat în 2000. Însă realitatea nu e chiar așa. În primul rând, ultimul 737-300 a fost fabricat în 1999 și livrat pe 17 decembrie către Air New Zealand.

În al doilea rând, se pare ca avionul a fost inițial în flota TAP Portugal și a purtat indicativul (CS-TIL). Ce se spune despre CS-TIL? Că este un Boeing 737-300 în vârstă de 24.6 ani, care a operat primul zbor pe 3 martie 1992. A zburat în flotele TAP Portugal, Sterling Airlines, Aeris, Aurela și Kyrgyzstan Aircompany.

Propietarul de drept este firma de leasing International Lease Finance Corporation. Din 3 mai 2016, aeronava a ajuns la Aeroportul Internațional Aurel Vlaicu, București – Băneasa.

Cam atât deocamdată despre acest avion și Cobrex Trans. Însă e de urmărit evoluția acestei companii aeriene!

Sharing is caring!

Daca vrei sa afli primul despre cele mai bune tarife la biletele de avion sau sa fii la zi cu noutatile din aviatie, aboneaza-te prin RSS si urmareste AirlinesTravel.ro pe Facebook si pe Twitter!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »
Citește articolul precedent:
reteaua-de-rute-romania
De ce avioanele nu zboară întotdeauna în linie dreaptă

În cei 4 ani de activitate Airlinestravel.ro, am asistat și am luat parte la numeroase discuții despre zborurile avioanelor. Sunt...

Închide