Primul Air Force One, Columbine II, zboară din nou

0 157

Air Force One este indicativul oficial al aeronavelor United States Air Force, care au misiunea de a-l transporta pe preşedintele Statelor Unite ale Americii. Pentru prima dată în istoria aviaţiei, „Air Force One” a apărut după un incident petrecut în 1953, când aeronava Lockheed VC-121A Constellation „Columbine II” îl transporta pe preşedintele Dwight D. Eisenhower. O aeronavă comercială Eastern Airlines (8610) a avut același semnal de apel ca şi avionul preşedintelui, care se afla în aeronava Air Force 8610.

Circuite exotice

Iniţial, aeronava Lockheed Constellation „Columbine II” a fost restaurată în 1990, iar din 2003 a fost parcată pe un aeroport din Arizona. Cockpitul, scaunele şi interiorul aeronavei au fost conservate.

First-Air-Force-One-flies-again

Pe 21 martie 2016, după un an de reparaţii, primul Air Force One „Columbine II” a zburat din nou. A decolat de la Aeroportul Regional Marana, Arizona spre Aeroportul Regional Mt. Pleasant, Texas, având destinaţia finală Bridgewater Air Park, Virginia. Va intra într-un proces de recondiţionare by Dynamic Aviation.

Doriti sa calatoriti si nu v-ati decis unde? Cautati si rezervați bilete de avion pe vola.ro, iar pentru vacante premium apelati la Paralela 45 Luxury!
VINO GRATIS CU AVIONUL LA MARE

S-ar putea sa-ti placa si Mai multe de la autor:

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »
Citește articolul precedent:
Blue Air
Zborurile Blue Air pe rutele Bucureşti-Bruxelles (25 martie) şi Bacău-Bruxelles (26 martie)

Ţinând cont de faptul ca Aeroportul Bruxelles Zaventem va fi în continuare închis în următoarele zile, Blue Air a luat...

Închide