Primul Air Force One, Columbine II, zboara din nou

Primul Air Force One, Columbine II, zboara din nou

Primul Air Force One, Columbine II, zboară din nou

Oferta Vila Camelia

Air Force One este indicativul oficial al aeronavelor United States Air Force, care au misiunea de a-l transporta pe preşedintele Statelor Unite ale Americii. Pentru prima dată în istoria aviaţiei, „Air Force One” a apărut după un incident petrecut în 1953, când aeronava Lockheed VC-121A Constellation „Columbine II” îl transporta pe preşedintele Dwight D. Eisenhower. O aeronavă comercială Eastern Airlines (8610) a avut același semnal de apel ca şi avionul preşedintelui, care se afla în aeronava Air Force 8610.

Iniţial, aeronava Lockheed Constellation „Columbine II” a fost restaurată în 1990, iar din 2003 a fost parcată pe un aeroport din Arizona. Cockpitul, scaunele şi interiorul aeronavei au fost conservate.

First-Air-Force-One-flies-again

Pe 21 martie 2016, după un an de reparaţii, primul Air Force One „Columbine II” a zburat din nou. A decolat de la Aeroportul Regional Marana, Arizona spre Aeroportul Regional Mt. Pleasant, Texas, având destinaţia finală Bridgewater Air Park, Virginia. Va intra într-un proces de recondiţionare by Dynamic Aviation.

Sharing is caring!

Daca vrei sa afli primul despre cele mai bune tarife la biletele de avion sau sa fii la zi cu noutatile din aviatie, aboneaza-te prin RSS si urmareste AirlinesTravel.ro pe Facebook si pe Twitter!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »
Citește articolul precedent:
Blue Air
Zborurile Blue Air pe rutele Bucureşti-Bruxelles (25 martie) şi Bacău-Bruxelles (26 martie)

Ţinând cont de faptul ca Aeroportul Bruxelles Zaventem va fi în continuare închis în următoarele zile, Blue Air a luat...

Închide