Pensiunea Iara – modernul și tradiționalul sunt îmbinate cu succes în Delta Dunării

Începutul acestei luni l-am petrecut în Delta Dunării, acolo unde natura face spectacol, iar noi am fost spectactori. Experiența minunată a fost completată de cazarea ireproșabilă la Pensiunea Iara.

0 437

Povestea acestui weekend memorabil a început în urmă cu ceva vreme, când Eugen Octavian, administratorul Pensiunii Iara (o să vă povestesc mai multe despre el), m-a invitat la o discuție. Mi-a povestit cu mult entuziasm de această unitate de cazare din Delta Dunării, fapt ce m-a cucerit și am decis să experimentez un weekend în inima Deltei.

Pensiunea Iara

Pensiunea-Iara-fatada-1

Pensiunea Iara

Adresa exactă a pensiunii este Ilganii de Jos, strada Egretei nr. 2, comuna Nufaru, judetul Tulcea. Mai exact, pe malul stâng al brațului Sf. Gheorghe, cel mai vechi, mai natural și mai accesibil braț al Dunării.

Neavând mașină, am călătorit cu microbuzul până la Tulcea, iar de la autogară am fost preluați de un reprezentant al pensiunii. Ca o paranteză, Pensiunea Iara nu poate asigura transport în regim regulat, dar cu bunăvoința unor oameni, se poate ajunge destul de ușor la punctul de trecere spre pensiune.

Așa am procedat și noi, iar vineri în jurul prânzului eram deja în fața pensiunii. Eugen mi-a povestit cu multe detalii despre Pensiunea Iara, dar realitatea a fost peste ceea ce mi-am putut imagina și nu exagerez deloc. Evident, nu au lipsit reacții de genul ”ce frumos” și ”wow, chiar nu mă așteptam”.

hotel unirea

Modernul și tradiționalul îmbinate cu succes

De cum am pășit pe mal, am văzut pensiunea cochetă, construită într-un stil tradițional din Delta Dunării și combinând cu succes acele culori specifice locului: verde, alb și albastru. Acoperișul este din stuf, ceea ce-i oferă un farmec aparte.

Pensiunea-Iara-fatada

Am fost întâmpinați de Mălina, soția lui Eugen, și cățelușul Arthur. Dumneaei ne-a fost gazdă, dar ne-a și povestit despre ceea ce aveam să descoperim în cadrul pensiunii. Așa am aflat că sunt 10 camere (20-25 de locuri de cazare), iar fiecare odaie are ușa personalizată cu elemente din Delta Dunării.

Arthur

Noi am stat la camera 6, camera pelican (era pictat un pelican), singura cameră cu balconaș din pensiune. Camerele de jos au o mică prispă în față, iar camera din colț are un fel de terasă.

Fiecare cameră este atent utilată și mobilată, din care nu lipsesc: aerul condiționat; televizorul plat foarte frumos așezat pe perete, ca într-o ramă; minibarul cu răcoritoare; un birou și cam tot ce trebuie să existe într-o cameră de 4 stele/margarete. Apropo, Pensiunea Iara este clasificată la 3 margarete, dar cu siguranță standardele au fost ridicate la 4**** cu plus.

Oana a remarcat faptul că așternuturile miros a flori, ceea ce nu prea s-a mai întâmplat în călătoriile noastre. Eu am apreciat foarte mult salteaua patului și perna, fiind un mofturos în această privință. Fără un pat bun, nu există somn odihnitor. Însă la aici m-am odihnit foarte bine și am reușit să-mi încarc corpul cu energie. Cred că această energie a venit și de la cei prezenți.

Eu și jumătatea mea am fost cuceriți de atenția la detalii. Așa am observat îmbinările cu succes între modern și tradițional. Mergând prin pensiune, am descoperit ștergare tradiționale, costume populare tradiționale cu vechime de peste 100 de ani, plus multe alte obiecte decorative specifice apei, Deltei, care ne purtau cu gândul la bărci, pescuit și natură.

La parter se află și sala de mese, special amenajată pentru a te bucura de bucatele tradiționale. Noi ne-am simțit ca într-un living mai mare, care te îndeamnă la relaxare, la discuții și la mese liniștite.

Pensiunea-Iara-sala-mese

Meniul este variat, în mare parte alcătuit din preparate specifice Deltei. Cu toate că este o întreagă aventură să faci rost de pește în Delta Dunării pentru unitățile de cazare (un paradox), acesta nu lipsește de la Pensiunea Iara.

Dacă nu doriți pește, cu siguranță puteți să optați pentru un alt meniu bazat pe pasăre, porc sau vită. Doamna Mălina are grijă să vă solicite informații despre preferințele culinare.

Mai jos aveți câteva fotografii cu meniul nostru. Încă mai salivez la icrele de crap și chifteluțele de pește. Încă ne mai amintim de gustul savuros al saramurei și de aroma peștelui prăjit. În Delta, peștele are alt gust.

După cazare și masă, urmează relaxarea. Cu siguranță, la Pensiunea Iara nu vă plictisiți. Există o piscină și zona de șezlonguri pentru zilele călduroase. Există și o sală multifuncțională pentru zilele capricioase. Noi am prins o zi cu vânt puternic, ceea ce ne-a făcut să stăm mai mult în pensiune.

Pensiunea-Iara-piscina

Ne-am odihnit, am stat la povești, dar am jucat și biliard, tenis de masă, am răsfoit cărțile despre Delta Dunării. Sunt și jocuri de societate etc. Nu e frumos să dau din casă, dar am luat bătaie la biliard. Nu e un sport făcut pentru mine :).

În ziua mai caldă și calmă, am ieșit la o plimbare prin hățișurile Deltei Dunării. Așa am avut bucuria să vedem o colonie de pelicani, să ne plimbăm pe canale, să admirăm nuferii albi și galbeni, să ne intersectăm cu fauna și flora specifice Deltei. Și voi puteți opta pentru astfel de plimbări.

În tot acest timp, am simțit cum Eugen și Mălina s-au implicat foarte mult în construirea acestei pensiuni, dar și în buna sa funcționare. Acest lucru este confirmat de faptul că ei sunt mereu prezenți și își întâmpină oaspeții cu brațele deschise.

Noi ne-am simțit ca în casa unor prieteni. Am avut parte de acel sentiment de siguranță și căldură. Și nu doar noi ne-am bucurat de această atenție, ci și turiștii prezenți.

La începutul lunii, Pensiunea Iara a împlinit 1 an de la primii turiști. Totodată, a strâns 1 an de amintiri frumoase. Însă până la forma actuală a pensiunii, au avut mult de muncă și au trecut ani de trudă.

Pornind de la ideea unei case de vacanță în acest colț de Rai, Eugen fiind un pasionat de Deltă, s-a ajuns la o pensiune frumoasă, elegantă, în stil tradițional și cu servicii specifice zonei.

S-a găsit terenul ofertant ca suprafață și poziție, s-a creionat ideea unei afaceri, s-au unit 2 familii iubitoare de Deltă, s-au accesat fonduri europene și în 2.5 ani (de la momentul depunerii proiectului) i-au trecut pragul primii turiști.

Pensiunea Iara a fost botezată de la numele fiicelor celor 2 familii implicate – Iasmina și Raluca. Încă o dovadă că s-a investit foarte mult sufletește în această pensiune, partea materială contând mai puțin. Și-au dorit o căsuță de vacanță și au construit un loc de relaxare pe care să-l împartă cu cei ce doresc să-i treacă pragul.

O călătorie magică

Excursia în Deltă poate fi asimilată cu o excursie la muzeu, un ”muzeu viu” pe care doar ea, Dunărea, îl creează aici la gurile de vărsare.

Dacă bogației de specii de păsări, plante și pești îi aducem un decor tradițional și modern în același timp, călătoria va fi un succes!

Colecționează amintiri de neuitat, la Pensiunea Iara! Călătoria magică poate fi a ta! Peisajele superbe oferite de Delta Dunării au fost surprinse cu măiestrie de echipa Blink Media!
#iara #deltadunarii #vacantaindelta #blinkmedia

Posted by Pensiunea Iara on Sunday, July 9, 2017

Dacă sunteți interesați despre latură mai tehnică a Pensiunii Iara, vă recomand articolul scris de Adela Pârvu. Eu aș mai avea multe de spus din entuziasmul meu, dar mai bine vă invit să descoperiți singuri această pensiune unică. Rezervați cu încredere o vacanță la Pensiunea Iara, apelând 0745 024 358 sau solicitând oferta pe site-ul www.pensiunea-iara.ro.

avion+cazare litoral Romania

S-ar putea sa-ti placa si

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »
Citește articolul precedent:
ryanair
[Oferta RYANAIR] Tarife de la 9.99 EURO/segment

Ryanair a lansat astăzi, (11 iulie), o promoție masivă de iarnă, cu peste 250 000 de locuri pe mai mult...

Închide