A murit Joe Sutter, tatăl aeronavei Boeing 747 (1921-2016)

0 99

În dimineața zilei de 30 august 2016, aviația mondială a pierdut unul dintre cei mai importanți oameni din industrie. A murit Joe Sutter, tatăl aeronavei Boeing 747, ls vârsta de 95 de ani.

Interviu cu Joe Sutter (la 88 de ani)

Circuite exotice

În 1965, Joe Sutter a primit sarcina de a dezvolta un nou avion de linie, care avea să poarte numele de Boeing 747. Joe Sutter a inițiat un studiu pentru design alături de Pan Am, dar la care au contribuit și alți operatori aerieni interesați de noul avion.

joe sutter

La acea vreme se credea că avioanele comerciale subsonice vor fi înlocuite de noile aeronave supersonice, în acele vremuri fiind în dezvoltare Concorde. Boeing 747 a fost gândit și proiectat și pentru cargo, astfel având șanse mai mari să rămână în producție, chiar dacă versiunea pentru pasageri avea de suferit.

Joe Sutter a condus echipa de ingineri și au dezvoltat vestitul avion iconic Boeing 747. Acesta a deținut recordul de cel mai mare avion comercial din lume vreme de 35 de ani (1970-2005).

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Doriti sa calatoriti si nu v-ati decis unde? Cautati si rezervați bilete de avion pe vola.ro, iar pentru vacante premium apelati la Paralela 45 Luxury!
VINO GRATIS CU AVIONUL LA MARE

S-ar putea sa-ti placa si Mai multe de la autor:

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »
Citește articolul precedent:
Primul Airbus A350 XWB Thai Airways a fost livrat

Pe 30 august 2016, primul Airbus A350 XWB Thai Airways a fost livrat. Operatorul tailandez este al 8-lea transportator aerian...

Închide