Motorul Trent XWB-97 in zbor

Motorul Trent XWB-97 in zbor

Motorul Rolls-Royce Trent XWB-97 a început campania de zboruri-test pe A380

Oferta Vila Camelia

Pe 23 octombrie, vă anunţam că noul motor dezvoltat de Rolls-Royce, cel dedicat noilor avioane Airbus A350-1000, a ajuns la Toulouse şi montat pe un Airbus A380. Astăzi vă anunţăm că motorul Rolls-Royce Trent XWB-97 a efectuat cu succes primul său zbor test la bordul aeronavei dedicate Airbus A380 “Flying-Test-Bed”. Aeronava a decolat de la fabrica Airbus din Toulouse și a efectuat un zbor de 4 ore și 14 minute, timp în care motorul a acoperit o gamă largă de setări de alimentare la altitudini de până la 10.000 de metri. Operarea şi manevrabilitatea motorului au fost evaluate începand de la viteze mici și până la atingerea vitezei de 0.87 Mach (1065.788 kilometri pe oră).

Motorul Trent XWB-97 aflat în dezvoltare a fost montat pe poziţia 2, aripa stângă, înlocuind unul dintre motoarele Trent 900 ale avionului. Echipajul de la bordul acestui prim zbor a fost format din: piloții Airbus de zboruri experimentale de încercare Etienne de Malleray și Hugues Van der STICHEL; inginerul de zboruri experimentale Gerard Maisonneuve și inginerii de zboruri de testare Emmanuele Costanzo și Jean-Philippe Cottet.

A350-1000_FTB_FIRST_FLIGHT-LANDING-001

Acest program de zbor-test al motorului va include campanii în condiții de temperaturi foarte ridicate sau foarte joase. Motorul special îmbunătățit Trent XWB dezvoltă o putere de tracțiune maximă de 97000lbf (430kN) la decolare, fiind cel mai puternic motor dezvoltat vreodată pentru o aeronavă Airbus.

Sharing is caring!

Daca vrei sa afli primul despre cele mai bune tarife la biletele de avion sau sa fii la zi cu noutatile din aviatie, aboneaza-te prin RSS si urmareste AirlinesTravel.ro pe Facebook si pe Twitter!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »
Citește articolul precedent:
Jetman-A380-Emirates
(Video) În zbor, Jetman alături de Airbus A380 Emirates – #HelloJetman

Acrobaţii Yves Rossy şi Vince Reffet, cei ce formează Jetman Dubai, au zburat alături de un Airbus A380 Emirates. A...

Închide