Lumea sportului, zguduită de un accident aviatic / Alte tragedii aeriene

Lumea sportului, zguduită de un accident aviatic / Alte tragedii aeriene

1 921

Astăzi, lumea sportului mondial a fost zguduită de un accident aviatic. Aeronava BAe 146 / Avro RJ (CP2933) LAMIA Bolivia s-a prăbușit în apropiere de Cerro Gordo – La Ceja, Columbia. Opera zborul LMI2933, pe ruta Aeroportul Internațional Santa Cruz-Viru Viru (Bolivia) – Aeroportul Rionegro/Medellín-José María Córdova (Columbia).

Un avion s-a prăbușit în Columbia

La bord se aflau 81 de persoane, 9 membri ai echipajului și 72 de pasageri (22 jucători; 28 de persoane din staff-ul tehnic și 22 de jurnaliști). Erau jucătorii, personalul tehnic și managerii echipei de fotbal Chapecoense din Brazilia.

Vacante Last Minute by Paralela 45 Luxury

În urma accidentului aviatic, 75 de persoane și-au pierdut viața, iar 6 persoane au supraviețuit, dar sunt în stare critică internate la spitalele din regiune.

Printre supraviețuitori se află și ”Numărul 10” al echipei Chapecoense, Alan Ruschel. A fost transportat la spitalul San Juan de Dios din La Ceja.

Lumea sportului este în doliu. Mai multe echipe de fotbal au ținut momente de reculegere înaintea meciurilor sau a antrenamentelor.

Această tragedie aviatică ne reamintește de alte tragedii petrecute în istoria sportului mondial.

9 mai 1949 – Torino, Italia

O aeronavă de tipul Fiat G-212, care transporta echipa de fotbal FC Torino (cunoscută sub numele de Il Grande Torino), s-a prăbușit pe dealul Superga de lângă Torino. Au fost 31 de victime, inclusiv cei 18 jucători, oficialii clubului, jurnaliștii care însoțeau echipa și echipajul avionului.

6 februarie 1958 – Munchen, Germania

Aeronava Airspeed AS-57 Ambassador (G-ALZU), care zbura sub culorile British European Airways, s-a prăbușit pe pista Aeroportului Munich-Riem. 23 din cei 44 pasageri au murit, printre ei și opt dintre fotbaliștii clubului Manchester United: Geoff Bent, Roger Byrne, Eddie Colman, Mark Jones, David Pegg, Tommy Taylor, Liam „Billy” Whelan. Duncan Edwards a supraviețuit prăbușirii, însă a decedat 15 zile mai târziu în spital.

15 februarie 1970 – Santo Domingo, Republica Dominicană

Aeronava McDonnell Douglas DC-9-32 (HI-177) Dominicana de Aviación s-a prăbușit în mare, la puțin timp de la decolare. Cele 102 persoane aflate l-a bord și-au pierdut viața, inclusiv cei 12 membri ai echipei naționale de volei feminin din Puerto Rico.

13 octombrie 1972 – Munții Anzi

O aeronavă Fokker Fairchild FH-227D Uruguayan Air Force, care transporta 45 de persoane, inclusiv întreaga echipă de rugby Old Christians Club din Montevideo, s-a prăbușit în Anzi. Bilanțul: 29 de victime și 16 supraviețuitori.

Cei 16 supraviețuitori au fost recuperați de autorități după 2 luni de la accident, timp în care s-au hrănit cu ”camarazii” lor.

După această întâmplare s-a regizat și filmul ”Alive”, care a apărut în 1993. Iar în 2006 a fost publicată cartea ”Miracle in the Andes”.

27 aprilie 1993 – Gabon

Aeronava de Havilland Canada DHC-5D Buffalo (AF-319), cu 30 de persoane la bord, s-a prăbușit la scurt timp de la decolarea de pe pista aeroportului din Libreville, Gabon. La bord era echipa de fotbal a Zambiei.

7 septembrie 2011 – Yaroslavl, Rusia

Aeronava Yakovlev Yak-42D (Yak-Service) s-a prăbușit în râul Volga, în apropiere de Yaroslavl. Transporta 45 de persoane, inclusiv echipa de hochei Lokomotiv Yaroslavl. Bilanțul: 44 de victime și 1 supraviețuitor.

Să sperăm că această listă va rămâne așa. Condoleanțe familiilor!

avion+cazare litoral Romania

S-ar putea sa-ti placa si Mai multe de la autor:

1 comentariu

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »
Citește articolul precedent:
boarding-pass-tichet-de-imbarcare
Bilete de avion ieftine spre: Tenerife, Gran Canaria și Lisabona

Odată cu noul look al site-ului AirlinesTravel.ro, v-am pregătit noi surprize. Vom dezvolta tot mai mult categoria ofertelor la biletele...

Închide