Kate McWilliams, cel mai tânăr pilot comandant de aeronavă comercială

Kate McWilliams, cel mai tânăr pilot comandant de aeronavă comercială

Kate McWilliams (26 de ani), unul dintre piloții de sex feminin de la easyJet, a devenit cel mai tânăr comandant de aeronavă comercială într-o companie aeriană. Kate McWilliams zboară de la baza easyJet din Londra Gatwick, unde operatorul low-cost britanic are 60 de aeronave. Pilotează aeronave de tipul A319 și A320 spre mai bine de 100 de destinații de la baza din Londra.

kate-mcwilliams

Kate McWilliams este cel mai tânăr comandant de aeronavă comercială

Kate McWilliams, originară din Carlisle, și-a descoperit pasiunea pentru avioane la 4 ani, când a mers la primul airshow din viața ei. A început să zboare la vârsta de 13 ani. La 19 ani a intrat în cadrul programului de cadeți în formare la CTC Aviation, Southampton.

kate-mcwilliams-comandant-avion

În 2011, s-a alăturat echipei easyJet ca first officer. Cursul pentru comandat l-a început pe 25 aprilie 2016, iar în septembrie a trecut examenul final și a ajuns să fie cel mai tânăr pilot comandat de aeronavă comercială în cadrul unei companii aeriene.

Ținând cont că doar 5% dintre piloți sunt de sex feminin la nivel global, un exemplu precum Kate McWilliams poate influența tot mai multe femei să urmeze o carieră de pilot.

Exemple de femei pilot avem și în România: Andreea Litescu (comandant de aeronavă Airbus A320 și comandant de bază operațională la București); Simona Maierean, prima femeie pilot de avion supersonic din România; Diana Ventoneac, comandant ATR TAROM; Aura Muşat, first officer A318 TAROM etc.

Oferta Vila Camelia

kate-mcwilliams-luke-elsworth

Zilele trecute, Kate McWilliams a operat zborul Gatwick – Malta alături de cel mai tânăr pilot din Marea Britanie, Luke Elsworth (19 ani).

S-ar putea sa-ti placa si More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »
Citește articolul precedent:
baza-wizz-air-kutaisi
A 25-a bază Wizz Air a fost deschisă la Kutaisi, Georgia

Wizz Air a deschis a 25-a bază din rețeaua operațională, în Kutaisi, Georgia. WIZZ a alocat aeroportului din Kutaisi o...

Închide