Companii aeriene, avioane, aeroporturi, cumpara bilete de avion, experiente din calatorii

Degivrarea unui Airbus A340-600 Lufthansa (Foto / Video)

Degivrarea unui Airbus A340-600 Lufthansa!

0 1.418

Zilele acestea, iarna a pus stăpânire și pe Germania. S-au înregistrat căderi semnificative de zăpadă, care a fost și troienită pe alocuri. Aeroportul München Franz Josef Strauß și-a scos utilajele de deszăpezire, care trudesc pentru a menține platformele, căile de rulare și pistele căt mai curate.

Degivrarea unui Airbus A340-600 Lufthansa!

În această dimineață, în ton cu vremea de afară, Lufthansa ne-a prezentat procesul de degivrare al unui avion de la baza din Munchen. Este vorba de degivrarea unui Airbus A340-600 Lufthansa, care se pregătea de zborul LH460 spre Miami. Totodată, au fost prezentate și câteva statistici despre degivrarea anuală a aeronavelor.

Laponia

ASUS ZenFone 3 MAX

Pensiunea Iara

Degivrarea aeronavei s-a făcut în două etape. În prima etapă, mașinile de degivrare (3 la număr, numite și „polar bears”) au pulverizat un lichid roșu de 80 grade. Acesta a avut rolul de a desprinde / topi gheața și zăpada de pe aeronavă. Apoi s-a aplicat un lichid verde, care are rolul de a preveni formarea gheții pentru un o perioadă de până la 45 de minute. Timp în care aeronava trebuie să decoleze.

Citiți despre: Degivrarea avioanelor la sol – de ce, cum, când

Sunt folosiți până la 6000 de litri de material degivrant pentru o aeronavă, iar costul de degivrare/avion poate ajunge la 10 000 EURO.

degivrare-avion-lufthansa-infografic

La Munchen, Lufthansa raportează folosirea a peste 3.2 milioane de litri de soluție roșie și până la 770 000 de litri de soluție verde în fiecare an.

S-ar putea sa-ti placa si

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »
Citește articolul precedent:
YR-BGG-TAROM
TAROM, singurul operator full-service cu zboruri directe între România și Italia

31 ianuarie 2017, data ultimului zbor direct București – Roma cu Alitalia. Totodată, 31 ianuarie 2017 este data la care...

Închide