Cum găsesc cele mai ieftine bilete avion?

0 3.019

Cea mai frecventă întrebare pe care o primim în redacţia Airlinestravel: „Cum găsesc cele mai ieftine bilete avion?„. O întrebare simplă, dar cu un răspuns complex. Aşa am decis să elaborăm răspunsul în cadrul acestui articol.

În primul rând, să analizăm cum evoluează preţurile biletelor de avion. Preţul unui bilet de avion se modifică în funcţie de: gradul de încărcare al avionului pe zborul căutat (cu cât sunt mai mulţi pasageri pe zbor, cu atât biletul de avion este mai scump); timpul până la zbor (biletul este mai ieftin dacă timpul până la zbor este mai mare); perioada de călătorie (dacă se zboară în extrasezon spre o destinaţie, sunt şanse ca biletul de avion să fie mai ieftin). Contează foarte mult şi dacă destinaţia dorită este acoperită de zboruri directe sau cu escală.

În completarea celor menţionate mai sus, vă prezentăm un studiu momondo.ro, care vine cu 3 sfaturi practice pentru a face economii considerabile: să rezervaţi biletele de avion cu 53 de zile înainte de zbor (în medie); să călătoriţi în cursul săptămânii (marţea ar fi cel mai ieftin); să vă orientaţi spre zborurile de seară.

Circuite exotice

cele-mai-ieftine-bilete-avion-studiu-momondo

Cele mai ieftine bilete de avion

Dar nu există o o formula care să funcționeze de fiecare data. Din experienţele noastre, vă împărtăşim 5 sfaturi practice.

1. Când doriţi să zburaţi spre o destinaţie, căutaţi aeroporturile din jurul destinaţiei alese şi dacă există zboruri directe. Aceste informaţii le puteţi afla cu ajutorul hărților, pe wikipedia şi pe site-urile aeroporturilor. Pornind de la aceste informaţii, treceţi la punctul 2.

2. Faceţi simulări pe site-urile de metasearch. Recomandăm:
Momondo.ro – Un site metasearch care te ajută să compari cu uşurinţă preţurile pentru bilete de avion, hoteluri şi oferte de călătorie. Cu un singur click ai acces la cele mai ieftine bilete de avion. Avantajul momondo constă în faptul că face căutări şi printre ofertele operatorilor low-cost. Este disponibil şi în limba română.

Kayak – Un site metasearch uşor de utilizat, care oferă posibilitatea căutărilor multiple. Puteţi căuta ofertele în funcţie de aeroportul de plecare, în regim multi-city etc.
Skyscanner– Un motor de căutare util când doriţi să aflaţi cele mai ieftine bilete de avion între ţări, oraşe sau aeroporturi.

vola.ro – un site românesc specializat în comercializarea biletelor de avion. Îl folosim frecvent pentru ca ne putem căuta cele mai bune tarife la biletele de avion între 2 localități. Afișează rezultate și combinații pe zile, săptămâni și chiar luni.

3. În urma simulărilor de la punctul 2, mergeţi pe site-urile companiilor aeriene sau ale agenţiilor de turism vizate pentru a valida ofertele găsite. În unele cazuri, ofertele nu se confirmă, fiind rezultatul unor erori și al unor promoţii expirate.

4. Dacă descoperiţi un preţ foarte bun pentru o destinaţie dorită, nu mai staţi pe gânduri şi faceţi achiziţia. Viteza cu care se modifică preţurile este mare. Uneori, promoţiile nu aduc preţuri mai bune.

5. Reţeta perfectă pentru cele mai ieftine bilete de avion nu există. Sunt foarte multe variabile care influenţează tarifele biletelor de avion. Pe lângă factorii comerciali, sunt şi factorii personali (disponibilitatea de a călători şi flexibilitatea în a alege perioadele).

Doriti sa calatoriti si nu v-ati decis unde? Cautati si rezervați bilete de avion pe vola.ro, iar pentru vacante premium apelati la Paralela 45 Luxury!
VINO GRATIS CU AVIONUL LA MARE

S-ar putea sa-ti placa si Mai multe de la autor:

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »
Citește articolul precedent:
constanta-atena-blue-air
Blue Air: 1.424.858 pasageri transportaţi în ianuarie-iunie 2016

2016 este un an extrem de important pentru Blue Air. În primele 6 luni ale acestui an, am publicat numeroase...

Închide