COMAC C919 va zbura la începutul lui 2017?

0 101

La începutul lui 2017, Comac (Commercial Aircraft Corporation of China) plănuieşte să ridice de la sol primul C919, cel mai mare avion comercial proiectat şi construit în China.

Producătorul chinez menţionează că va finaliza testele la sol şi va începe zborurile cu aeronava COMAC C919, un model ce va rivaliza cu A320 de la Airbus şi 737 de la Boeing. Totodată, intenţionează să facă primele livrări începând cu 2018. În noiembrie 2015, COMAC anunţa comenzi pentru 517 unităţi C919, majoritatea fiind comandate de companii aeriene din China.

Circuite exotice

Să nu uităm totuşi că proiectul C919 dezvoltat de Comac a întâmpinat diferite probleme, acestea împingând termenii de livrare cu mult peste cei estimaţi iniţial. Unii specialişti spun că vom vedem primele avioane C919 livrate abia în 2020.

COMAC C919 este construit din piese furnizate de companii ca Honeywell International Inc, United Technologies Corp filiala Goodrich, Rockwell Collins Inc şi Parker-Hannifin Corp divizia Parker Aerospace. Motoarele sunt livrate de CFM International.

comac-c919-airplane

În prezent, COMAC C919 pare a fi la fel de bun ca A320 sau B737 din generaţia actuală, însă există riscul să ajungă un avion învechit la momentul livrării. Reamintim că Airbus a început livrările din noua generaţie A320neo, iar Boeing a operat deja primul zbor cu 737 MAX.

C919 este un proiect ambiţios dezvoltat de COMAC, o alternativă la avioanele Airbus si Boeing. Şi cum estimările pentru ASIA-PACIFIC sunt optimiste, necesarul de avioane va fi de peste 20 000 de unităţi în următorii 20 de ani.

Doriti sa calatoriti si nu v-ati decis unde? Cautati si rezervați bilete de avion pe vola.ro, iar pentru vacante premium apelati la Paralela 45 Luxury!
VINO GRATIS CU AVIONUL LA MARE

S-ar putea sa-ti placa si Mai multe de la autor:

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »
Citește articolul precedent:
TAP Portugal reia zborurile spre New York (JFK) şi Boston

După privatizare, TAP Portugal a început reforma operaţională. A anunţat că renunţă la mai multe zboruri europene, dar se uită...

Închide