Companii aeriene, avioane, aeroporturi, cumpara bilete de avion, experiente din calatorii

CNAB a înregistrat o creştere de 11.4% a traficului de pasageri pe aeroporturile bucureştene

0 164

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a înregistrat, în primele nouă luni ale anului 2015, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de 7.037.624 pasageri și 81.776 mișcări de aeronave (aterizări și decolări). Din total, pe Aeroportul Henri Coandă s-au înregistrat 7.033.901 pasageri şi 73.184 mişcări de aeronave.

Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureştiului în perioada ianuarie – septembrie 2015 a înregistrat o creştere semnificativă, de 11,43%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, confirmându-se astfel premisele atingerii pragului de 9 milioane de pasageri în întreg anul 2015.

Aeroport Henri Coanda Otopeni

Laponia

Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti devansează tendinţa generală înregistrată la nivel european. Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, şi o creştere a numărului de mişcări de aeronave, depăşind şi la acest capitol trendul european. Astfel, în primele nouă luni ale anului 2015, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

ASUS ZenFone 3 MAX

În anul 2014, cele două aeroporturi ale Capitalei – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa-Aurel Vlaicu – au fost tranzitate de 8.321.858 de pasageri, numărul de mişcări aeronave (aterizări şi decolări) ridicându-se la 102.048.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti operează în prezent 31 de companii aeriene, care transportă pasageri către 70 de destinaţii.

Pensiunea Iara

(Foto: Adrian Radulescu)

S-ar putea sa-ti placa si

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »
Citește articolul precedent:
Terminalul T3 IASI Airport
Terminalul 3 – T3 – al Aeroportului Internaţional IAŞI a fost inaugurat

Pe 17 octombrie 2015, graţie Blue Air şi la invitaţia IAŞI Airport, echipa Airlines Travel a putut participa la inaugurarea...

Închide