Căutările au fost suspendate în cazul dispariției aeronavei MH370

0 91

Pe 8 martie 2014, Malaysia Airlines a confirmat că a pierdut legătura cu aeronava Boeing 777-200ER, care opera zborul MH370. Avionul avea la bord 239 de persoane (227 de pasageri, dintre care 2 copii şi 12 membrii ai echipajului) şi opera un zbor între Kuala Lumpur şi Beijing.

Căutări suspendate în cazul MH370

Boeing-777-200ER-Malaysia-MH370

După aproximativ 30 de luni de la dispariția aeronavei Boeing 777-200ER, miniștrii celor trei țări, care efectuează operațiunea de căutare, au anunțat suspendarea căutărilor. În lipsa unor probe noi, Malaezia, Australia și China au decis în mod colectiv să suspende căutarea. După 2 ani de la dispariție, suprafața acoperită este de 120.000 kilometri pătrați.

Conform declarațiilor făcute de ministrul malaezian al transporturilor, Liow Tiong Lai, căutări pot fi oricând reluate dacă apar noi informații credibile și care pot duce la localizarea exactă a aeronavei.

Eforturile comune de căutare nu au dus la găsirea epavei avionului în sudul Oceanului Indian, locul presupus al dispariției. Tot mai mulți specialiști sunt de părere că nu s-a căutat unde trebuie. Până în prezent, căutarea a costat 180 de milioane de dolari australieni (135 milioane dolari) – cea mai scumpă căutare din istoria aviației.

Poate vă întrebați de ce China, Malaezia și Australia și-au unit forțele în această căutare. Compania aeriană a fost din Malaezia, majoritatea pasagerilor erau chinezi, iar locul accidentului suspectat este în sud-vestul Australiei.

Au fost găsite câteva fragmente în regiunea Africa de Sud, în Mauritius și pe insula Réunion, dar nu s-a putut stabili cu exactitate locul aeronavei. Nici circumstanțele dispariției nu au putut fi stabilitate cu exactitate.

Cazul MH370 rămâne deschis și este cea mai suspectă dispariție din istoria aviației comerciale.

Doriti sa calatoriti si nu v-ati decis unde? Cautati si rezervați bilete de avion pe vola.ro, iar pentru vacante premium apelati la Paralela 45 Luxury!
VINO GRATIS CU AVIONUL LA MARE

S-ar putea sa-ti placa si Mai multe de la autor:

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »
Citește articolul precedent:
Faro Algarve Portugalia
București – FARO cu Blue Air, din 25 iulie 2016

Ce ziceţi de o vacanţă în Algarve, o zonă care nu duce lipsă de plaje superbe? Găsiți numeroase staţiuni unde...

Închide