ASUS Zenbook UX305 - calatoreste Zen

ASUS Zenbook UX305 - calatoreste Zen

Călătoreşte zen cu un ultrabook ASUS Zenbook

Oferta Vila Camelia

Anul acesta, Airlinestravel.ro face 4 ani de când zboară printre nori şi vă ţine la zi cu cele mai noi informaţii din domeniul aeronautic. Totodată, sunt 4 ani de când călătoresc mai mult, în ţară şi peste hotare, în vacanţă sau în interes de business. În cei 4 ani de AirlinesTravel.ro, am învăţat să mă organizez mai bine, să-mi fac bagajul mai bine, să-mi gestionez timpul cu folos şi să fiu mai flexibil în deplasări şi în cotidian.

weekend zen cu asus zenbook

Weekend zen cu ASUS Zenbook

În tot acest timp, pot spune că fiecare călătorie a fost unică în felul ei, chiar dacă vorbim de călătorii în aceleaşi destinaţii. Călătoriile ne ajută să evoluăm, să ne descoperim şi să descoperim. Călătoria ne face să fim mai toleranţi, să fim mai calculaţi şi mai atenţi cu noi şi cei din jur şi chiar să fim mai disciplinaţi.

ASUS UX305

ASUS UX305 / Savurati o cafea si cititi articolul

Fiind un călător, îmi place să fiu flexibil şi să mă deplasez uşor. Deci bagajul este esenţial şi contează foarte mult cum îl pregătesc. Când vine vorba de călătoriile cu avionul, cu atât mai mult trebuie să fiu atent la ce pun în bagaje, la dimensiuni şi greutate. Şi cum din călătoriile mele nu lipsesc cele 5 gadgeturi, am căutat mereu să-mi optimizez kit-ul techtravel.

Sorin-ASUS-UX305

Sorin zen cu ASUS UX305

Dar să nu o mai lungesc şi revin la titlu. La final de ianuarie, la invitaţia ASUS România, am participat la o scurtă excursie de weekend foarte zen. Locul ales a fost pe măsura zenificării – Pensiunea Atra. Coleg de călătorie a fost un ultrabook ASUS Zenbook UX305. Kit-ul tehnologic a fost completat de un smartphone ASUS Zenfone Selfie.

ASUS--Zenbook-UX305

ASUS Zenbook UX305 / ASUS Zenfone Selfie

Doar cu aceşte 2 gadgeturi, pot spune că am avut un weekend zen, dar productiv în acelaşi timp. Am scris articole pe site, am putut procesa fotografiile făcute cu telefonul, m-am documentat, m-am relaxat şi am lucrat într-un mediu liniştit. Când tehnologia şi natura sunt de partea ta, parcă altfel merg degetele pe tastatură şi inspiraţia e cu totul alta.

Fac lucrurile din pasiune şi cu plăcere şi am o vorbă: „Mă relaxez când lucrez. Şi lucrez când mă relaxez„. Exact aşa s-a întâmplat şi în weekend-ul zen. În alte călătorii, când am plecat la drum cu laptop-ul meu de 3.5 Kg şi 15.6 inch, treaba nu a mers aşa uşor şi parcă nu mă atrăgea să o fac în mod constant. Oricât de mult mi-ar plăcea, e incomod să car un laptop de 3.5 kg.

Sorin-Zen

Dar ASUS UX305 (click pentru detalii tehnice) cântăreşte puţin peste 1 kilogram, are 13.3 inch, vine în diferite configuraţii (al meu a venit cu un procesor Intel Core M, 8 GB memorie RAM şi 128GB stocare flash) şi s-a dovedit a fi un partener ideal în deplasarea noastră. Nu cred că exagerez dacă spun că este cel mai bun ultrabook pe care l-am testat în ultima vreme. Şi nu a fost un test de laborator, ci un test practic. Am obiceiul „să stresez” foarte mult orice laptop, să rulez aplicaţii complexe, să deschid zeci de taburi în browser şi să fac procesare foto/video. Chrome abia aşteaptă să încarce toţi „gigabaiţii” liberi, iar la UX305 are suficienţi.

ASUS Zenbook UX305 a fost de încredere şi s-a descurcat bine în toată activitatea mea de weekend zen şi nu numai atât. Pe lângă dimensiunile reduse (324 x 12.3 x 226 mm), greutatea de doar 1.2 Kg şi puterea de calcul, ASUS Zenbook UX305 se mândreşte şi cu o autonomie pe măsură. „Colegul meu” a rezistat fără priză între 5 şi 16 ore. Contează modul de utilizare şi aplicaţiile rulate, dar cu încredere şi pe testate, bateria unui ASUS UX305 oferă o autonomie medie de 8 ore.

ASUS--Zenbook-UX305

ASUS UX305 la un suc

Ecranul de 13.3 inch este anti-glare, LED şi Full HD. Trecând peste specificaţii şi cifre, pot spune că imaginea oferită este plăcută ochiului. Nu m-a obosit, nu m-a deranjat o anumită nuanţă, însă mi-a fost mai greu la procesarea foto pentru că nu calibrasem culorile. A fost o plăcere să-l butonez. Cred că a fost cel mai productiv weekend din 2016 :).

Şi la conectică stă bine. ASUS UX305 vine echipat cu 3 porturi USB 3.0, ieşire audio, ieşire micro HDMI şi un cititor de carduri SD. Mai trebuie şi altceva?

ASUS--Zenbook-UX305-1

ASUS UX305 ratacind in iarba

Concluzii şi preţ

Pentru călătorul din mine, ASUS UX305 e suficient. Am încercat să-i caut defecte, să-i pun piedici, dar nu am reuşit. Declar deschis: ultrabook-ul ASUS ZenBook UX305 este ideal pentru călătorii zen. Finisajele sunt plăcute la atingere. Carcasa este din aluminiu, oferindu-i rezistenţă.

Nu este ieftin, dar merită fiecare leuţ. La eMAG îl găsiţi în mai multe configuraţii, iar preţurile sunt cuprinse între 4000 şi 6000 lei.

ASUS--Zenbook-UX305-3

ASUS UX305 si ASUS Selfie – zen cu AirlinesTravel.ro

Şi când nu l-am stresat, ASUS ZenBook UX305 s-a odihnit pe iarbă, a băut un suc, s-a relaxat pe şezlong la soare şi a stat la poveşti despre avioane cu prietenul ASUS ZenFone Selfie.

ASUS--Zenbook-UX305-5

ASUS UX305 si ASUS Selfie – zen

Sharing is caring!

Daca vrei sa afli primul despre cele mai bune tarife la biletele de avion sau sa fii la zi cu noutatile din aviatie, aboneaza-te prin RSS si urmareste AirlinesTravel.ro pe Facebook si pe Twitter!
37 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »
Citește articolul precedent:
Ryanair-Hamburg
Expansiunea Ryanair în Germania: baze la Nurnberg şi Hamburg

Ryanair are o evoluţie dinamică şi continuă expansiunea în Europa. Anul 2016 vine cu noi baze şi mult mai multe...

Închide