Amsterdam - New York, de 70 de ani cu KLM

Amsterdam - New York, de 70 de ani cu KLM

Amsterdam – New York, de 70 de ani cu KLM

Oferta Vila Camelia

Pe 21 mai 2016, KLM a sărbătorit 70 de ani de zboruri între Amsterdam şi New York. Totul a început în 1946, când KLM a început operarea zborurilor spre aeroportul nord-american, care este astăzi John F. Kennedy din New York (JFK).

După Al Doilea Război Mondial, încheiat în 1945, KLM a fost prima companie aeriană care a iniţiat zboruri între Europa şi Statele Unite. Începută la 21 mai 1946, ruta a fost onorată cu 2 zboruri săptămânale spre New – York, la bordul unui DC-4. Zborul inaugural a avut la bord 44 de pasageri: jurnalişti, personal KLM, politicieni şi un singur om de afaceri din New York. Durata unei călătorii, pe ruta Amsterdam – New York, era de peste 25 de ore, dintre care 21 erau petrecute în zbor. Ruta a fost foarte populară, iar din 1950 KLM a operat zboruri zilnice.

Amsterdam-New-York-1946

În acei ani, aviaţia civilă se schimba constant, la fel şi natura pasagerilor. Au apărut aeronave tot mai mari şi mai rapide, iar companiile aeriene ofereau o mai mare capacitate de transport pe rutele lung-curier. Urmărind istoria KLM, primul DC-8 introdus în flotă a zburat spre New York. La fel si Boeing 747-200, primul widebody din flota transportatorului olandez.

La 70 de ani de la debut, KLM şi Delta Air Lines au ajuns la un total de 4 zboruri zilnice operate între Amsterdam şi „New Amsterdam”. Împreună, cele 2 companii aeriene transportă peste 750 000 de pasageri anual între cele 2 destinaţii. Pentru KLM, New York a ajuns o destinaţie de top Nord-Atlantică. În prezent, KLM zboară cu aeronave de tipul Boeing 777-200ER, iar durata unui zbor este de aproximativ 8 ore.

Boeing-777-200ER-KLM

FOTO: Angelo Bufalino / Boeing 777-200ER KLM

Parteneriatul dintre KLM şi Delta Air Lines s-a dovedit a fi de un real succes şi a fost extins. Din 5 mai 2016, KLM operează zboruri spre Salt Lake City, unul dintre cele 5 hub-uri Delta Air Lines. Prin intermediul acestui hub, KLM oferă pasagerilor săi conexiuni directe către mai mult de 50 de orașe din America de Nord.

Sharing is caring!

Daca vrei sa afli primul despre cele mai bune tarife la biletele de avion sau sa fii la zi cu noutatile din aviatie, aboneaza-te prin RSS si urmareste AirlinesTravel.ro pe Facebook si pe Twitter!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »
Citește articolul precedent:
iasi-dubai-flydubai
IASI – Dubai cu FlyDubai, din 2017? Rămâne de văzut!

În decursul acestei zile, Aeroportul Internaţional IAŞI a organizat o conferinţă de presă pentru a prezenta o eventuală colaborare cu...

Închide