Airbus: Inspecția aeronavelor cu drone

0 70

Airbus a arătat cum se desfășoară o inspecție vizuală de aeronave, folosind o dronă. Demonstrația avut loc în cadrul Farnborough International Airshow 2016.

Drona, care este dotată cu o camera de înaltă definiție, efectuează o inspecție vizuală pentru partea superioară a aeronavei. Aceasta este pilotată cu ajutorul unui sistem de control al zborului, sub supravegherea atentă a unui pilot uman.

Inspecția aeronavelor cu ajutorul dronelor

Circuite exotice

Aircam_filming_with_Airbus_drone_-_FIA_2016-116

Aircam_filming_with_Airbus_drone_-_FIA_2016-120

Avionul telecomandat (UAV) urmează o traiectorie de zbor predeterminată și ia automat o serie de imagini. Toate aceste imagini și în special cele care prezintă un potențial de non-calitate, cum ar fi zgârieturi, urme de lovituri și defecte de vopsire, sunt compilate într-un model digital 3D.

Airbus_3D_digital_model_based_on_drone_pic1

Airbus_3D_digital_model_based_on_drone_pic2

Acestea sunt înregistrate într-o bază de date și apoi analizate. Aceste date ajută la îmbunătățirea trasabilității, prevenirea și reducerea daunelor.

Beneficiile acestui instrument și proces inovator sunt semnificative. Timpii pentru inspecția de aeronave sunt reduși. Achiziția datelor de către drone durează 10-15 minute, în loc de 2 ore folosind metode convenționale.

Doriti sa calatoriti si nu v-ati decis unde? Cautati si rezervați bilete de avion pe vola.ro, iar pentru vacante premium apelati la Paralela 45 Luxury!
VINO GRATIS CU AVIONUL LA MARE

S-ar putea sa-ti placa si Mai multe de la autor:

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »
Citește articolul precedent:
Airbus-A321-Wizz-Air-Bucuresti
Wizz Air, acord cu Pratt & Whitney pentru motoare PurePower Geared Turbofan

Wizz Air Holdings Plc anunță că, în urma unui proces de selecție, a ajuns la un acord cu Pratt &...

Închide