Airbus Beluga XL - de la faza de concept la proiectare

Airbus Beluga XL - de la faza de concept la proiectare

Airbus Beluga XL – de la faza de concept la proiectare şi producţie (Video)

Oferta Vila Camelia

În noiembrie 2014, Airbus a anunţat noul proiect Beluga XL, care cuprinde fabricarea unor aeronave de tip cargo. Cu ajutorul acestora, Airbus va putea transporta, în regim intern, piesele noilor avioane spre liniile finale de asamblare. În prezent, Airbus foloseşte 5 avioane Beluga, toate construite pe platforma A300-600ST Super Transporter, dar acestea nu mai sunt eficiente în raport cu noile proiecte demarate de producătorul european de avioane.

Airbus Beluga la 21 de ani de zboruri În serviciul Airbus.

La mai puţin de un an de la anunţare, proiectul Beluga XL trece de la faza de concept la proiectare şi producţie. Acest lucru demonstrază că este un proiect fiabil, robust şi matur pentru a trece la următoarea etapă. Noile Beluga XL vor fi construite pe platforma aeronavei Airbus A330-200F şi vor fi propulsate de motoare Rolls Royce Trent 700.

Ca principal beneficiu, flota de avioane Beluga XL va putea transporta cu 30% mai mult comparativ cu actuala flotă. Astfel, proiectul Airbus A350 XWB poate fi sprijinit la capacitate optimă, dar permite şi creşterea ratei de producţie a altor modele. Primul avion Beluga XL va intra în serviciul operaţional în 2019. Flota de avioane Beluga este operată de Airbus Transport International (ATI), o subsidiară Airbus.

Sharing is caring!

Daca vrei sa afli primul despre cele mai bune tarife la biletele de avion sau sa fii la zi cu noutatile din aviatie, aboneaza-te prin RSS si urmareste AirlinesTravel.ro pe Facebook si pe Twitter!
Etichete:,
No Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »
Citește articolul precedent:
Boeing 737 MAX 8
Primul Boeing 737 MAX 8 pe linia de asamblare

Industria aviaţiei evoluează, creşte şi se dezvoltă. Au trecut doar 100 de ani de la primul zbor comercial, iar totul...

Închide