(VIDEO) Airbus A350-1000 (F-WMIL) a operat cu succes primul RTO (rejected takeoff)

0 86

Primul Airbus A350-1000 (F-WMIL) se pregătește pentru primul zbor. Motoarele aeronavei au fost pornite, pentru prima dată, la finalul lunii octombrie 2016. Iar săptămâna aceasta a operat cu succes RTO (rejected takeoff / aborted takeoff).

————————————————————-
Doriti sa calatoriti si nu v-ati decis unde? Cautati si rezervați bilete de avion pe vola.ro, iar pentru vacante premium apelati la Paralela 45 Luxury!
————————————————————-

Airbus A350-1000 (F-WMIL)

În activitatea cotidiană, sunt situații cânt un pilot decide să anuleze decolarea. Avionul rulează pe pistă, accelerează, iar un factor tehnic poate duce la anularea decolării. În cazul de față, a fost vorba de un test, dar unul foarte important pentru certificarea aeronavei.

Circuite exotice

În mod normal, testul ”rejected takeoff” se efectuează în conformitate cu cele mai rele condiții posibile: frâne complet uzate, aeronava încărcată la capacitate maximă pentru decolare și fără folosirea inversoarelor de jet. În astfel de condiții, pot apărea mici incendii la sistemele de frânare ale roților, dar sunt acceptabile atâta timp cât flăcările nu se propagă asupra avionului în 5 minute (un timp estimativ până la sosirea echipajelor de intervenție).

S-ar putea sa-ti placa si Mai multe de la autor:

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »
Citește articolul precedent:
boeing-757-200-gunsn-roses-1
Boeing 757-200 VIP pentru Guns N’ Roses

În noiembrie, trupa Guns N’ Roses are programate mai multe concerte în America de Sud, în cadrul turneului “Not in...

Închide