AirAsia X reia zborurile spre Europa (Londra și Frankfurt)

AirAsia X are în plan să închirieze 2 aeronave Boeing 777-300ER!

0 851

AirAsia X, operatorul aerian low-cost de zboruri lung-curier, intenționează să închirieze două aeronave Boeing 777-300ER și să grăbească relansarea zborurilor către Londra Gatwick. Acest lucru ar urma să aibă loc începând cu iunie 2017. Informația a fost confirmată de Tony Fernandes, CEO AirAsia Group.

————————————————————-
Doriti sa calatoriti si nu v-ati decis unde? Cautati si rezervați bilete de avion pe vola.ro, iar pentru vacante premium apelati la Paralela 45 Luxury!
————————————————————-

După 5 ani, AirAsia X ar putea reveni pe bătrânul continent. A primit aprobare pentru zborurile din Malaezia spre Europa, pe ruta Aeroport Kuala Lumpur 2 (KLIA2) – Londra Gatwick, și ar putea opera până la 9 zboruri săptămânale.

Zboruri AirAsia X spre Europa

Închirierea aeronavelor Boeing 777-300ER ar permite grăbirea procesului de relansare a zborurilor spre Europa. Inițial, AirAsia X avea în plan să aștepte livrarea aeronavelor Airbus A330-900neo, care trebuia să aibă loc în 2018. Însă planul a fost dat peste cap, iar livrarea avioanelor A330neo a fost amânată până în 2019.

Circuite exotice

Astfel, AirAsia X este nevoită să închirieze pe termen scurt avioane widebody pentru zborurile lung-curier spre Londra, o piață foarte importantă pentru transportatorul aerian asiatic. De menționat faptul că cele 2 Boeing 777-300ER vor veni la pachet cu riscuri și costuri ridicate de operare, dar probabil AirAsia X își va asuma acest risc.

Tot din vara acestui an, este în plan și lansarea rutei Bangkok – Frankfurt, iar zborurile vor fi operate cu aeronavele Airbus A330-300ceo ale grupului.

AirAsia X a mai operat zboruri spre Europa, ultimele fiind spre Londra și Paris la bordul avioanelor Airbus A340-300. Însă rutele au fost anulate din martie 2012.

Photo cover via AirAsia X / wikipedia

S-ar putea sa-ti placa si Mai multe de la autor:

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »
Citește articolul precedent:
Erik-Gulacsi
Erik Gulacsi a cucerit vârful Aconcagua (6962m)

Expediția „Energy, pe cele mai înalte culmi ale lumii” a atins punctul culminant. La doar 12 ani, Erik Gulacsi a...

Închide