Aeroportul Internaţional Sibiu a înregistrat o creştere de 28 % faţă de anul precedent

0 79

Pentru Aeroportul Internaţional Sibiu, finalul anului 2015 a adus rezultate pozitive, concretizate în primul rând în creșterea numărului de pasageri. S-a ajuns, astfel, la o cifră de 276.533 pasageri îmbarcați, respectiv debarcați, ceea ce reprezintă o creștere de 28% față de anul precedent. În mod similar, a crescut și numărul total de mișcări aeronave, cu aproape 12%, la 5.468 în 2015, raportat la anul 2014.

Boeing-777-200ER-SIBIU-2

Creșterea numărului de pasageri se datorează, în mare parte, creșterii frecvențelor de zbor pentru rutele deja existente. Și în anul 2015, cea mai căutată destinație a rămas Munchen. Acesta a fost urmat, îndeaproape, de Londra și de Stuttgart.

Circuite exotice

VIDEO: Boeing 777-200ER la Aeroportul Internaţional Sibiu

Destinația de vacanță specifică sezonului estival – Antalya, operată de Air Bucharest, a contribuit de asemenea la creșterea numărului de pasageri, alături de creșterile de trafic ale partenerilor noștri tradiționali, Lufthansa, Austrian Airlines, Tarom și Blue Air.

Citiţi: Blue Air şi Wizz Air anunţă mai multe zboruri operate pe Aeroportul Internaţional Sibiu

Pentru anul 2016 este anunțată o nouă rută către Köln Bonn, operată de partenerul nostru traditional, Blue Air, începând cu luna martie. Vor crește, de asemenea, frecvențele spre Stuttgart, Londra și Dortmund, operate de compania Wizz Air. Ca în fiecare an, în sezonul de vară, pe Aeroportul Internaţional Sibiu va opera și un charter direct spre Antalya.

În aceste condiții, pentru anul 2016, se estimează o creştere de trafic de 21 – 22% care se va reflecta într-o creştere generală a veniturilor aeronautice.

Doriti sa calatoriti si nu v-ati decis unde? Cautati si rezervați bilete de avion pe vola.ro, iar pentru vacante premium apelati la Paralela 45 Luxury!
VINO GRATIS CU AVIONUL LA MARE

S-ar putea sa-ti placa si Mai multe de la autor:

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »
Citește articolul precedent:
Timişoara – Bruxelles (CRL) cu Ryanair, de la 1 noiembrie 2016

Pe 14 ianuarie 2016, Ryanair a dat startul expansiunii în România. A anunţat prima bază în România, care va fi...

Închide