Aeroportul Ordu-Giresun este primul aeroport european construit pe o insulă artificială

0 67

Pe 22 mai 2015, Aeroportul Ordu-Giresun (IATA: OGU, ICAO: LTCB) din Turcia şi-a deschis porţile pentru traficul de pasageri. Fiind amplasat în largul coastei Gülyalı de la Marea Neagră, acesta este primul aeroport european construit pe o insulă artificială.

Aeroportul deserveşte oraşele Ordu şi Giresun, o regiune cu o populaţie de 1.2 milioane locuitori, şi este proiectat să fie tranzitat de 2 milioane pasageri anual. Aeroportul este situat la 19 km de Ordu şi la 25 km de Giresun.

Circuite exotice

Aeroportul a fost construit pe o insulă artificială din cauza indisponibilității unui loc adecvat din punct de vedere geografic, în zonă fiind munţi stâncoşi şi ar fi fost o provocare mult prea mare pentru aeronave. Lucrările la acest aeroport au început în 1994, însă au încetat la scurt timp din cauza costurilor ridicate. Au fost reluate pe 13 iulie 2011, costurile finale fiind de 132.6 milioane de dolari americani.

Au fost folosite 35 de milioane de tone de rocă pentru a umple o zonă de 1.8 milioane de m2. Pista are dimensiunile 3 000 m × 45 m şi este construită dintr-un amestec din piatră şi asfalt. Clădirea terminalului are o suprafaţă de 20 000 de m2.

Pe 22 mai 2015, o aeronavă Airbus A321 Turkish Airlines cu 136 de pasageri, care a operat un zbor de la Istanbul, a aterizat pentru prima dată pe acest aeroport. Turkish Airlines operează 4 zboruri săptămânale pe ruta Istanbul Atatürk – Ordu-Giresun (OGU). Inaugurarea aeroportului a fost făcută de Recep Tayyip Erdogan şi de prim-ministru Ahmet Davutoglu.

(Foto: videonews.us)

Doriti sa calatoriti si nu v-ati decis unde? Cautati si rezervați bilete de avion pe vola.ro, iar pentru vacante premium apelati la Paralela 45 Luxury!
VINO GRATIS CU AVIONUL LA MARE

S-ar putea sa-ti placa si Mai multe de la autor:

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »
Citește articolul precedent:
Qatar-Airways-2015
Qatar Airways desemnată cea mai bună companie aeriană în 2015 de către Skytrax

În cadrul celei de a doua zi a Paris Air Show 2015, Qatar Airways a fost desemnată cea mai bună companie aeriana...

Închide