Aeroportul Internaţional Sibiu operază în condiţii de iarnă

Aeroportul Internaţional Sibiu operază în condiţii de iarnă

Aeroportul Internaţional Sibiu operază în condiţii de iarnă

Oferta Vila Camelia

Sezonul de iarnă vine la pachet şi cu temperaturi scăzute, zăpadă, lapoviţă, gheaţă şi tot „meniul” aferent. Aeroporturile se pregătesc din timp pentru a asigura o bună desfăşurare a activităţilor la sol.

În scopul asigurarii operaţionalităţii aeroportului în condiţii de siguranţă, încă de la începutul lunii noiembrie au fost puse în aplicare procedurile specifice pentru sezonul de iarnă.

Boeing-737-Blue-Air

Cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, au fost achiziţionate cantităţile necesare de materiale degivrante, atat pentru aeronave cât şi pentru suprafaţa de mişcare; sunt pregătite să intervină în orice moment, atunci când situația meteorologică o va cere, cele 9 utilaje performante, specifice operaţiunilor pe timp de iarnă: 7 utilaje de deszăpezire şi două utilaje pentru degivrarea aeronavelor.

Sibiu-iarna-degivrare

De asemenea, a fost constituit şi funcţionează Comandamentul de deszăpezire al AIS, au fost structurate echipele de intervenţie pe diferite nivele de mobilizare, cu personal suplimentar, funcţie de condiţiile meteo specifice şi de prognoze, au fost efectuate instruirile periodice. Până în acest moment nu au fost înregistrate perturbări ale programului de zbor.

Directorul General al Aeroportului Internațional Sibiu, Marius Ioan Gîrdea, a declarat: “Aeroportul asigură pasagerii și companiile aeriene că sunt mobilizate toate echipamentele și tot personalul specializat pentru operarea în deplină siguranță a aeronavelor pe timp de iarnă.”

Sharing is caring!

Daca vrei sa afli primul despre cele mai bune tarife la biletele de avion sau sa fii la zi cu noutatile din aviatie, aboneaza-te prin RSS si urmareste AirlinesTravel.ro pe Facebook si pe Twitter!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »
Citește articolul precedent:
Boeing 787 KLM
(Video) Unboxing: Boeing 787 Dreamliner KLM

Pe 14 noiembrie 2015, KLM a recepţionat prima aeronavă Dreamliner din flotă. În dimineaţa zilei de 14 noiembrie, la ora...

Închide