Aeroportul IAȘI în T1 2017: creștere de 62% la traficul de pasageri

Trafic în creștere cu 62% la Aeroportul International Iași, în primul trimestru al acestui an!

0 464

Aeroportul Internațional Iași a înregistrat un flux sportit de pasageri în perioada ianuarie-martie 2017. Numărul celor care au tranzitat aeroportul ieșean în primul trimestru al lui 2017 este de 232.747, creșterea fiind de 62 % comparativ cu perioada similara a anului precedent (143.653 de persoane în 2015).

Un avans de 11,35% este vizibil și în ceea ce privește traficul înregistrat în luna martie 2017, numarul pasagerilor ajungând la 82.009. În luna februarie a acestui an, 73.645 de persoane au folosit serviciile Aeroportului Iași.

Creștere de 62% la traficul de pasageri

Circuite exotice

O creștere însemnată se observă și la capitolul zboruri, în primele trei luni ale lui 2017 – 2.543 de aeronave au aterizat și decolat la Aeroportul Iași, numărul acestora fiind mai mare cu 33,70 procente față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Mă bucură faptul că Aeroportul se menține pe un trend ascendent în ceea ce privește traficul. Suntem preocupați pentru a extinde numărul de rute interne și externe, pe lângă cele cinci rute noi care vor apărea din luna iunie. Trebuie să acordăm atenție zonei cargo și unității de mentenanță care va fi construită aici. Vreau să ii asigur pe ieșeni că vom face toate demersurile necesare pentru ca investițiile la Aeroportul din Iași să continue”, a declarat Maricel POPA, președintele Consiliului Județean Iași.

„Avem convingerea ca ne vom menține în topul aeroporturilor din țară în ceea ce privește traficul aerian. Din luna iunie, în portofoliul nostru de rute vor apărea cinci destinații noi (Glasgow, Florența, Valencia, Munchen și Constanța). Numărul-țintă de pasageri prognozat până la finele acestui an este de 1.000.000-1.2000.000. O estimare făcută fără a lua în calcul noile rute anunțate, ci doar creșterea frecvenței pentru anumite zboruri existente și introducerea curselor charter.

La Aeroportul Iași, operează patru companii diferite, numărul zborurilor dinspre și către Iași ajungând la 24, din care 19 sunt internaționale și cinci interne. Totodata, purtăm negocieri pentru a atrage la Iași noi companii și continuăm, în paralel, demersurile pentru creșterea conectivității cu alte orașe importante: Frankfurt, Atena, Dublin, Varsovia, Zagreb. De asemenea, este important de remarcat că unele companii, care au bază la Iași, încep să își îndrepte atenția și către aeroporturile centrale internaționale. Ca exemplu, din luna iunie a acestui an, ruta directă Iași-Treviso va fi mutată pe Aeroportul Veneția, ceea ce înseamnă un confort suplimentar pentru pasageri”, a declarat conducerea Aeroportului International Iasi.

Reamintim că de la Aeroportul Iași se poate călători spre 24 de destinații, astfel:
Cu TAROM: Madrid, Londra (Luton), Torino, Tel Aviv și București;

Cu BLUE AIR: Paris (Beauvais), Londra (Luton), Roma (Fiumicino), Barcelona, Bruxelles, Koln (Bonn), Torino (din 3 iunie 2017), Valencia (din 4 iunie 2017), Glasgow, Munchen, Florenta, Milano-Bergamo (toate patru, din 15 iunie 2017), București, Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea (via București) și Constanța (din 15 iunie 2017);

Cu WIZZ AIR: Milano (Bergamo), Roma (Ciampino), Veneția (Treviso / Venetia), Catania, Bologna, Londra (Luton), Larnaca și Tel Aviv;

Cu AUSTRIAN AIRLINES: Viena.

Doriti sa calatoriti si nu v-ati decis unde? Cautati si rezervați bilete de avion pe vola.ro, iar pentru vacante premium apelati la Paralela 45 Luxury!
VINO GRATIS CU AVIONUL LA MARE

S-ar putea sa-ti placa si Mai multe de la autor:

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »
Citește articolul precedent:
abuz-united-pasager-debarcat-forta
Scandalul United Airlines: pasager debarcat cu forța pentru că și-a luat bilet liber și democratic (Video)

America este recunoscută ca fiind o țară liberă și democratică. Oamenii au drepturi, iar legile sunt făcute pentru a apăra...

Închide