5 lucruri de făcut într-o zi la Bergamo

9 2.516

Pe 30 octombrie 2015, profitând de oferta Ryanair, o parte din echipa AirlinesTravel.ro a călătorit o zi la Bergamo. Am găsit bilete de avion la 18 EURO, zboruri dus-întors în aceeaşi zi. Am aterizat la 11:00, ora locală, şi am decolat la 18:35, ora locală. Cu această ocazie, personal am marcat două premiere: am zburat pentru prima dată cu Ryanair şi am ajuns pentru prima dată la Bergamo.

Ryanair-1

Nu am avut un traseu stabilit şi nici nu am dorit să mergem la Milano, singurul scop al călătoriei fiind zborul. Dar cum la destinaţie am avut de zăbovit aproximativ 6 ore, am ales să rămânem în Bergamo şi să ne bucurăm de ziua minunată de toamnă. Vă prezint 5 lucruri pe care noi le-am făcut în Bergamo!

În terminalul „Sosiri”, al Aeroportului International Orio al Serio din Bergamo, găsiţi un centru de informare turistică de unde puteţi să achiziţionaţi bilete de călătorie, hărţi şi să obţineţi informaţiile turistice dorite. Noi am cumpărat un ticket pass valabil 24 de ore pe toate mijloacele de transport din Bergamo, inclusiv pe ruta de transfer de la aeroport spre oraş şi retur, dar şi la funicular, iar preţul acestuia a fost de 5 EURO.

Vizita la cetatea Citta Alta

1. Primul lucru făcut, după ce am ajuns în Bergamo, a fost să urcăm cu funicularul la Citta Alta, cetatea din Bergamo. Nu-mi imaginam că Bergamo, un oraş aflat în apropierea metropolei Milano şi recunoscut mai mult ca destinaţie pentru operatorii low-cost, poate ascunde o asemenea cetate medievală.

Circuite exotice

citta-alta-bergamo

Urcând în oraşul de sus, cum mai este recunoscut acest loc, parcă am păşit undeva în trecut, iar timpul s-a oprit în loc. Veţi găsi străzi înguste, clădiri cu arhitecturi impresionante, 2 pieţe, magazine şi restaurante italieneşti aranjate în clasicul stil autohton.

Recunosc că eu nu sunt un fan al clădirilor, dar Citta Alta m-a impresionat cu adevărat.

NOTĂ INFORMATIVĂ: Transferul de la aeroport până în Bergamo a durat 15-20 de minute. Drumul de la aeroport şi până la Citta Alta a durat cam 25 de minute. Urcatul cu funicularul durează cam 2-3 minute.

Prânz la cetatea Citta Alta

2. Ajunşi la ora prânzului, am preferat să luăm masa la unul dintre restaurantele din Citta Alta, situat într-o piaţetă. Am ales o terasă aranjată în vechiul stil italienesc, parcă ruptă de prezent. Eu am preferat o porţie de paste cu fructe de mare şi m-am răcorit cu o bere. Evident că tarifele sunt uşor mai mari comparativ cu cele din Bergamo, dar nu ajungem în fiecare zi la cetatea din Bergamo.

paste-italia

NOTĂ INFORMATIVĂ: Meniul meu a costat aproximativ 20 EURO.

Panorama cu Bergamo de la cetatea Citta Alta

3. Apoi am luat-o la pas prin cetate, până am ajuns la locurile de panoramă, care oferă privelişti spectaculoase asupra oraşului şi a întregii regiuni. Noi ne-am bucurat de o vreme superbă, cu 20 de grade şi mult soare.

Bergamo

Tur pietonal în Bergamo

4. Timpul a fost limitat, dar am reuşit să profităm la maxim de el. După ce am coborât din cetate, am făcut un scurt tur pietonal prin Bergamo, timp în care am mai luat o gustare. Mi-a plăcut să iau pulsul unui mic orăşel italienesc de provincie.

Bergamo-oras

Bergamo-oras-1

Planespotting la Aeroportul International Orio al Serio din Bergamo

5. În jurul orei 17:00 am pornit spre aeroport, zborul de retur fiind programat la 18:30. Am ajuns puţin mai devreme în aeroport, am făcut formalităţile pentru îmbarcare, iar apoi am avut puţin timp şi de planespotting. La etaj, aeroportul oferă o privelişte de ansamblu asupra platformei şi a pistei.

aeroport-bergamo

aeroport-bergamo-1

Toată nebunia de o zi la Bergamo nu m-a costat mai mult de 50 EURO, cu tot cu biletul de avion. Şi voi puteţi să vă bucuraţi de o scurtă escapadă la Milano, Roma sau Bologna, profitând de ofertele Ryanair. Zborurile au fost normale. Nu am avut aşteptări, nu m-au impresionat special. Recunosc că în avioanele lor eu nu prea am loc, dar m-am descurcat. Tarifele la bord sunt decente: 2-3 EURO o ciocolată / snack / chipsuri; 2-3 EURO un suc / apă; 6 EURO o sticluţă cu vin; 4.5 EURO o cutie cu bere; 3 EURO o băutură caldă (ceai, cafea) etc. Menţionez că în tariful biletului de avion aveţi incluse gratuit şi două bagaje, unul standard de cabină şi unul mic.

Timpul nu mi-a fost prieten şi a trecut cam repede, dar m-am bucurat de călătoria la Bergamo, atât cât a fost. Nici nu am alergat să vizitez, dar nici nu am zăbovit prea mult într-un loc. Dacă aveţi intenţia de a ne călca pe urme, noi vă recomandăm!

(FOTO: Sorin Rusi @ Lenovo Vibe Z2 Pro)

Doriti sa calatoriti si nu v-ati decis unde? Cautati si rezervați bilete de avion pe vola.ro, iar pentru vacante premium apelati la Paralela 45 Luxury!
VINO GRATIS CU AVIONUL LA MARE

9 Comentarii

 1. Capac Mihaela says

  Foarte frumoasa prezentarea

  1. Sorin says

   Multumim! Cer senin si profitati de o plimbare la Bergamo!

 2. Despre calatorii si destinatii intr-o leapsa cu intrebari

  […] Germania, Olanda, Spania, Grecia, puţin Franţa şi Turcia, o scurtă experienţă în Polonia, o zi în Milano (Italia), am trecut prin Austria. Pot spune că-mi place Germania ca ţară, îmi place bucătăria […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »
Citește articolul precedent:
Airbus-A321-Wizz-Air-Londra-Birmingham-4
Primul Airbus A321ceo Wizz Air şi zborul demonstrativ Londra – Birmingham (Foto / Video)

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Wizz Air a început operaţiunile cu primul său Airbus A321ceo (HA-LXA), un avion cu...

Închide