10 motive să mergi în vacanţă la Nurnberg (foto / video)

La finalul lunii mai, la invitaţia Organizaţiei Germane de Turism, am fost într-un city break la Nurnberg. A fost un press trip organizat în parteneriat cu Wizz Air şi aeroportul din Nurnberg. Am răspuns afirmativ invitaţiei pentru că Germania este una dintre ţările mele preferate şi de mult îmi doream să ajung în zona Bavariei.

1 4.253

Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 28 – 31 mai, suficient pentru un city break presărat cu multă relaxare, bere şi plimbări în oraş şi împrejurimi. Pentru a rezuma mai bine experienţa mea la Nurnberg, am decis să o prezint sub forma a 10 motive de a vizita această zonă din nordul Bavariei.

Bucureşti – Nurnberg cu Wizz Air

1. Se ajunge foarte repede şi la un preţ bun, zborurile Bucureşti – Nurnberg fiind asigurate de Wizz Air. Tarifele pornesc de la 99 lei/segment, preţ în care ai inclus doar un bagaj mic de cabină. În sezonul de iarnă 2015-2016, operatorul low-cost zboară în zilele de miercuri şi duminică, după următorul orar:

W6 3101 Bucuresti 19:05 → 20:25 Nurnberg
W6 3102 Nurnberg 20:55 → 23:55 Bucureşti

airport-nurnberg-wizz-air

În sezonul de vară 2016, Wizz Air modifică orarul zborurilor, mutându-le în zilele de vineri şi luni:

W6 3101 Bucuresti 19:00 → 20:15 Nurnberg
W6 3102 Nurnberg 20:50 → 23:55 Bucureşti

Bucuresti – Nürnberg cu Wizz Air – aterizarea la Nürnberg

Descoperă oraşul Nurnberg

2. Nürnberg este un oraș din Franconia Mijlocie, landul Bavaria, Germania, cu peste 500.000 de locuitori, al doilea oraș ca mărime din Bavaria. Împreună cu orașele Fürth, Erlangen și Schwabach formează centrul economic și cultural al Franconiei. Merită să-l descoperiţi la pas, într-o plimbare nocturnă sau ziua.

Şi nu uita! Ziua bună începe cu o cafea bună. Caută cafeneaua Bergbrand.

Centrul vechi al oraşului Nurnberg

3. Mergi în oraşul medieval fortificat Nurnberg – Centrul Istoric. Este la 10 minute de mers pe jos de la gara centrală. Noi am fost cazaţi la Ringhotel Loew’s Merkur, foarte aproape de zona centrală a oraşului, dar şi de gară.

Istoria orașului Nürnberg este strâns legată de istoria Imperiului Roman. Conducătorii acestui imperiu au ales construirea unei cetăți lângă râul Pegnitz, care apare pentru prima dată cu denumirea Nourenberg (deal stâncos) în documentul Sigena emis de împăratul Heinrich al III-lea, în anul 1050. Asigurând granițele dintre Saxonia, Bavaria, Franconia de est și Boemia, teritoriul s-a dezvoltat într-un târg liber. Plimbându-te pe străzile oraşului vechi, vei descoperi arhitectura bavareză, clădiri vechi şi o parte din istoria acestor locuri.

Centrul istoric este împrejmuit de zidurile construite încă din anul 1452. Iar în partea nordică a oraşului vechi se află Castelul Imperial, un loc deosebit prin arhitectură, amplasare şi istorie. În cadrul acestuia se află şi muzeul Kaiserburg.

Muzee, castele, biserici şi clădirile vechi

4. Fă un tur de muzee, castele, biserici şi clădirile vechi: Biserica Sfântul Laurenţiu sau „Lorenzkirche”; Biserica Sfântul Iacob sau „Jakobskirche”: inițial (sec.XI) biserica spitalului Ordinului Teutonic; Fântâna Ehekarussell, care a fost construită între anii 1977-1981 de sculptorul Jürgen Weber; Fântâna “Schöner Brunnen” cu „inelul norocului”, care a fost construită între anii 1385–1396 de Heinrich Beheim; Biserica Fecioarei noastre sau „Frauenkirche”, care a fost construită între 1352 – 1362 la îndemnul regelui Carol al IV-lea. Şi lista poate continua. Legat de muzee, puteţi vizita: Muzeul jucăriilor; Muzeul Naţional German; Muzeul Comunicaţiilor; Muzeul Deutsche Bahn.

Bere şi cârnaţi cu varză

5. Bucură-te de berea locală, care poartă numele de Tucher, şi de bucătăria germană bavareză. În mare parte, cam acesta a fost meniul meu pe durata acestui city break. Dar am mâncat şi o shaworma, o friptură de porc, raţă cu varză etc.. Însă la desert nu prea am avut ce alege. La acest capitol, nemţii stau cam slab :).

Festivalul berii Erlanger Bergkirchweih

6. Nu rata festivalul berii din Erlangen, care se numeşte Erlanger Bergkirchweih şi este recunoscut ca fiind cel mai vechi din Germania. Conform unor statistici, peste 1 milion de persoane vin la acest festival. Aici veţi găsi bere (evident), meniuri alese (cârnaţi, carne de porc, carne de raţă şi multe altele) şi multă distracţie.

Coburg

7. Rezevă-ţi o zi pentru a face o vizită în Coburg, un orăşel aflat la aproximativ o oră de mers cu trenul de la Nurnberg. Stai o noapte în micuţul oraş şi nu conteni să te plimbi la pas prin el. Arhitectura bavareză, liniştea şi peisajele frumoase te înconjoară la tot pasul.

PLAYMOBIL FunPark

8. Dacă mergi în familie, nu rataţi Playmobil FunPark, un parc de distracţie pe placul celor mici. Cât timp cei mici se joacă, puteţi să vă bucuraţi de o cafea în incinta parcului sau să serviţi masa.

Planespotting la Aeroportul Internaţional Nurnberg – Flughafen Nürnberg

9. Pentru cei pasionaţi de avioane, un plane spotting la aeroport este recomandat. Sunt două locuri de unde se pot fotografia avioane. Urcaţi pe clădirea parcării de lângă aeroport, la înălţime sau mergeţi în incinta aeroportului, în zona de panoramă asupra pistei şi platformei.

Christkindlesmarkt – Târgul de Crăciun din Nurnberg

10. Motiv bonus: Christkindlesmarkt este Târgul de Crăciun din Nurnberg. Se organizează în piaţa centrală din oraşul vechi / centrul vechi, în faţa bisericii Frauenkirche. Cu peste 2 milioane de vizitatori, Nürnberger Christkindlesmarkt este una dintre cele mai mari pieţe de Crăciun din Germania și una dintre cele mai renumite din lume. Cu toate că s-au făcut cercetări, originile acestei pieţe au rămas încă nedescoperite. Conform unor istorici, Christkindlesmarkt ar fi apărut în perioada 1610 – 1639. Ca în fiecare an, şi în 2015, Christkindlesmarkt se va închide pe 24 decembrie. Dacă nu ajungeţi anul acesta, luaţi în calcul pentru iarna lui 2016.

Nurnberg intră pe lista destinaţiilor preferate şi cu siguranţă voi mai vizita această regiune. Are multe de spus, de transmis şi de arătat. Dacă doriţi să ştiţi anumite informaţii pe care noi nu le-am cuprins în aceast articol, nu ezitaţi să ne contactaţi. Vom căuta răspunsurile la întrebările voastre. Dacă v-am făcut curioşi despre Nurnberg, treceţi destinaţia pe lista locurilor de vizitat în 2016, iar apoi împărtăşiţi cu noi impresiile. Vă dorim călătorii frumoase şi sperăm să vă inspire la fel de mult cum ne-a inspirat pe noi.

Fotografiile au fost realizate cu aparat foto Canon EOS 70D / smartphone HUAWEI P8 Lite!

Leave A Reply

Your email address will not be published.